Par iz Pule otišao na vikend i misteriozno nestao

Kuća na Trgu Fontanela u Sv. Lovreču u kojoj je pronađena torbica i mobitel Elis Grbavac (Snimio Mateo SARDELIN)
Kuća na Trgu Fontanela u Sv. Lovreču u kojoj je pronađena torbica i mobitel Elis Grbavac (Snimio Mateo SARDELIN)

- Otišli su u subotu u 11 sati Draženovim plavim renault cliom da bi, kao što su i ranije tijekom dvogodišnje veze običavali, proveli vikend u Draženovoj kući u Svetom Lovreču. Ali, od nedjelje ujutro, kada se Elis posljednji put javila sinu, ne znamo gdje su, zabrinuto nam veli Mirjana Levak, majka 39-godišnje Puljanke Elis Krbavac, za kojom je, kao i za njezinim partnerom, 40-godišnjim Draženom Tomićem iz Pule policija danas i službeno objavila potragu.

- Zasad su u potragu na području Svetog Lovreča uključeni policija i vatrogasci, a u pretraživanje terena uključit će se i lovci te po potrebi i Gorska služba spašavanja, veli Nataša Vitasović iz PU istarske. Zamolila je za pomoć sve koji imaju bilo kakvih saznanja o nestalima, a informacije mogu dojaviti na telefon 192 ili u najbližu policijsku postaju te na e-mail [email protected] ili [email protected].

Elis Krbavac radi kao medicinska sestra na odjelu transfuzije u pulskoj Općoj bolnici te su se njezini kolege prilično zabrinuli kada se u ponedjeljak ujutro nije pojavila na svom radnom mjestu. Od jednog od njih doznajemo da je s još jednom kolegicom, koja je nazvala našu redakciju i zamolila da pomognemo u potrazi za Elis, u ponedjeljak otišao u Sveti Lovreč i nazivao na Elisin broj telefona.

- Iz unutrašnjosti kuće na adresi Trg Fontanela 5 dopirala je zvonjava njezinog mobitela. Htjeli smo provaliti, ali smo našli gospođu koja ima ključ od kuće pa smo pričekali policiju. Unutrašnjost kuće izgledala je kao da su Elis i Dražen nekamo nakratko izašli, kao da su se planirali odmah vratiti. U kući smo našli njihove osobne stvari - Elisinu torbu i uključen mobitel te Draženov isključen mobitel. Vidjelo se da su bili u šparugama…

Kasnije smo se provezli po okolnim šumama u potrazi za plavim cliom registracijskih oznaka PU 476 FI.

Angažirali smo i sportski avion s aerodroma u Medulinu te nadletjeli Limski kanal i Lovreštinu, ali nigdje nismo uočili clio. Kao njezini kolege učinili smo sve što je u našoj moći da ih pronađemo, a sada je red da se policija malo više angažira, veli nam Elisin zabrinuti kolega. 

- Dražen Tomić je poštar i, premda je prilično šutljiv, jedan je od rijetkih koji je izuzetno odgovoran prema svom poslu, kaže nam pak jedan njegov kolega. Nekoliko Draženovih kolega kazalo nam je pak da je Dražen, koji je inače stalno nešto pjevušio, u zadnja dva, tri mjeseca bio šutljiviji nego inače. Neko vrijeme je, vele, bio na bolovanju ili godišnjem odmoru, ali u ponedjeljak je trebao početi raditi.

Mirjana Levak veli da su i Elis i Dražen sportski tipovi i zaljubljenici u prirodu. Često su provodili vikende u Svetom Lovreču. Vozili bi se biciklima i brali bilje, ali uvijek su se javljali, barem je Elis uvijek imala mobitel kod sebe. Posljednji put se javila svojem 17-godišnjem sinu u nedjelju ujutro i rekla da će taj dan doći ranije kući jer u ponedjeljak ujutro radi. No, u nedjelju navečer Elis se nije vratila.

- Nazivali smo i na Draženov mobitel, ali je bio isključen. Nakon što su mi u bolnici kazali da se u ponedjeljak ujutro nije pojavila na poslu, unuk i ja otišli smo oko 11 sati prijaviti policiji nestanak, kaže nam brigom skrhana majka nestale Elis Krbavac. (Marica KOŠTA)

Opis nestalog para

Istarska policija objavila je na svojoj web-stranici i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba detaljne podatke i opis nestalog para. Elis Krbavac rođena je 16. listopada 1973. godine, visoka je 160 cm, slabije tjelesne građe, smeđe kose i zelenih očiju. Dražen Tomić rođen je 12. svibnja 1972., visok 185 cm, srednje je tjelesne građe, smeđe kratke kose i smeđih očiju.

 


Podijeli: Facebook Twiter