Papina prva poruka na Twitteru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Benedikt XVI. u svojoj je prvoj poruci na Twitteru, koju je u srijedu poslao iz Vatikana, rekao da je radostan što je stupio u vezu s korisnicima te društvene mreže iz cijeloga svijeta, udijelivši im svoj blagoslov.

"Dragi prijatelji, radostan sam što sam preko Twittera povezan s vama. Hvala vam na vašem velikodušnom odgovoru. Sve vas od srca blagoslivljam", napisao je Papa u poruci na svom računu @pontifex.

Sveti Otac je u srijedu trebao odgovoriti na tri od više tisuća pitanja koja su mu pristigla otkako je prije tjedan dana otvorio račun na Twitteru, objavila je Sveta Stolica.

Pošto je udijelio blagoslov za 4.500 vjernika iz cijeloga svijeta okupljenih u dvorani Pavla VI. na tjednoj općoj audijenciji, osamdesetpetogodišnji Papa je svoj prvi tweet poslao s elektroničkog tableta koji su mu donijeli čelnici Papinskog vijeća za društvene komunikacije, mladi i čelnica Twittera Claire Diaz-Ortiz.

Pošto su mu pokazali kako radi tablet, Benedikt XVI. je, smiješeći se i pomalo oklijevajući, stavio naočale, stisnuo tipku i tako poslao prvi papinski tweet u povijesti.

Do danas se gotovo milijun ljudi prijavilo kao Papini "pratitelji" na njegovoj adresi na Twitteru, koja postoji na osam jezika.

Mnogi su postavljali pitanja, uglavnom ozbiljna, ali bilo je i podrugljivih, pa i uvredljivih, u kojima se kritizira Papu, Katoličku crkvu i Vatikan. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter