Papin posjet stoji izmedu 12 i 14 milijuna kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kardinal Josip Bozanic izjavio je da ce troškovi dvodnevnog posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj iznositi izmedu 12 i 14 milijuna kuna te da ce ih podijeliti država i Crkva. Dosad su se spominjali puno veci iznosi, koji su se penjali i do 40 milijuna kuna, no Bozanic je za HTV izjavio da ce troškovi iznositi od 12 do 14 milijuna. Država nije otkrila troškovnik boravka Pape u Hrvatskoj.

Papa ce u Zagrebu boraviti 4. i 5. lipnja. Nakon svecanog doceka u zagrebackoj zracnoj luci susrest ce se s predsjednikom Ivom Josipovicem na Pantovcaku, a onda i s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.

Za prvi dan Papina boravka u Hrvatskoj planiran je susret i s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike i diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica u Hrvatskom narodnom kazalištu. Istog dana Papa ce biti na molitvenom bdijenju s mladima na Trgu bana Josipa Jelacica.

Sljedeceg dana, u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katolickih obitelji, Sveti Otac ce predvoditi svecano euharistijsko slavlje na zagrebackom Hipodromu. Na istom je mjestu 1994. godine, tijekom prvog posjeta Hrvatskoj, papa Ivan Pavao II. okupio oko milijun vjernika.

U nedjelju popodne Benedikt XVI. ce u zagrebackoj katedrali moliti s biskupima, svecenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Nakon toga ce se pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Geslo Papina pohoda je "Zajedno u Kristu".


Podijeli: Facebook Twiter