Papertab - tablet savitljiv poput papira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Plastic Logic pohvalila se tijekom sajma CES u Las Vegasu savitljivim tabletom, tankim poput lista papira. Pogonjen Intelovim procesorom Core i5, zamišljen je kao zamjena za papir, ali i staklene zaslone, od kojih je lakši, tanji i robusniji.

Tablet s plastičnim zaslonom osjetljivim na dodir, dijagonale 10,7 inča (27,1 centimetar), nastao je u suradnji s Intel Labsom i Sveučilištem u Queensu.

Papertab ne samo da je tijekom korištenja moguće savijati poput časopisa, već i radi drukčije od klasičnih tableta na tržištu. Umjesto nekoliko aplikacija ili prozora na jednom zaslonu, na raspolaganju imate deset i više interaktivnih zaslona ("papertabova") za svaku aplikaciju koju koristite.

Recimo, sučelje vam omogućuje dodavanje privitaka u e-poštu i slanje fotografija dodirivanjem jednog papertaba drugim. E-mail možete poslati savijanjem gornjeg dijela zaslona, bez potrebe za klikanjem.

U Plastic Logicu su, piše Inquirer, uvjereni da će njihov savitljivi zaslon biti prekretnica u načinu na koji koristimo tablete i računala. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter