Papandreu dobio podršku vlade za referendum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grcki premijer George Papandreu dobio je u srijedu podršku clanova svoje vlade za organizaciju referenduma o paketu pomoci EU-a, unatoc kritikama grcke oporbe i europskih politicara.

Grcka vlada je najavila da ce se referendum o paketu pomoci vrijednom 130 milijardi eura, koji od Grcke traži oštre mjere štednje i provedbu strukturalnih reformi, održati što je prije moguce.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemacka kancelarka Angela Merkel održat ce hitan sastanak s grckim premijerom u Cannesu. Pokušat ce ga nagovoriti na brzu primjenu financijskog plana o spašavanju Grcke, objavio je u utorak Sarkozyjev ured.

Francuska i Njemacka inzistiraju na punoj i što bržoj primjeni odluka prihvacenih na summitu 27. listopada, priopceno je nakon Sarkozyjeva telefonskog razgovora s Merkel.

Sastanak s Papandreuom hitno je organiziran na vijest o njegovoj iznenadnoj odluci o raspisivanju referenduma o novom paketu pomoci EU-a Grckoj. Prema anketama, vecina Grka o novom paketu ima negativno mišljenje.


Podijeli: Facebook Twiter