Papa u SAD-u primio istospolni par

(AFP)
(AFP)

Papa Franjo je u Washingtonu primio istospolni par, dan uoči drugog susreta s kontroverznom protivnicom istospolnog braka, priopćila je u petak Sveta Stolica, potvrdivši informaciju američke mreže CNN-a.

Na videosnimci tog susreta, objavljenoj i na internetskoj stranici New York Timesa, papa Franjo prima dugogodišnjeg prijatelja iz Argentine Yaya Grassija i njegova partnera Iwana koji 19 godina žive zajedno.

Taj »osobni« susret dogodio se u vatikanskom veleposlanstvu u Washingtonu 23. rujna, navodi Sveta Stolica.

 »Yayo Grassi, bivši argentinski student pape Franje koji se s Papom susreo već više puta, zamolio ga je da ga upozna sa svojom majkom i s prijateljima tijekom Papina boravka u Washingtonu«, dodao je glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi u priopćenju.

 »Papa je kao pastir sačuvao nekoliko osobnih kontakata s ljudima u duhu čovjekoljublja, razumijevanja i dijaloga«, dodao je.

 Ova informacija izlazi u javnost nakon višednevne polemike o susretu Pape i matičarke Kim Davis koja u svom okrugu u Kentuckyju odbija vjenčavati osobe istog spola. Ne demantirajući susret s Davis, Vatikan isprva nije htio ništa komentirati i objavio je priopćenje tek u petak ujutro, nakon medijske bure koju je taj susret pokrenuo u SAD-u.

Sveta Stolica je u tom priopćenju pojasnila da se susret s Davis, koja nije katolkinja, nego članica Apostolskih kršćana, ne treba »smatrati oblikom potpore njezinu stajalištu«. (AFP)


Podijeli: Facebook Twiter