Papa primio reprezentacije Italije i Argentine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Franjo u utorak je primio izaslanstva nogometnih reprezentacija Italije i Argentine koje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu u Rimu te je podsjetio nogometaše na njihovu "društvenu odgovornost".

"Vi, dragi igrači, vrlo ste popularni, ljudi vas prate čak i izvan nogometnih terena, to je društvena odgovornost", izjavio je Sveti otac nogometašima na privatnoj audijenciji u Apostolskoj palači.

Dvije stotine osoba, igrači obje reprezentacije i sportski dužnosnici obje zemlje, sastali su se s papom Franjom.

"Meni će biti teško navijati, ali na sreću to je prijateljska utakmica, nadam se da će to zaista i biti", dodao je papa.

"Na terenu ima ljepote, prijateljstva, altruizma, a ako ne, onda nešto nedostaje utakmici, čak i ako pobijedite. Tu nema mjestu individualizmu, sve je u koordinaciji i za momčad", rekao je Sveti otac.

Izaslanstva su papi donijela darove, dres svake reprezentacije s njegovim imenom, kao i srebrnu vazu iz Argentine i maslinu iz Italije.

Talijanski izbornik Cesare Prandelli je u ponedjeljak izjavio da bi volio vidjeti papu Jorgea Marija Bergoglia, koji je Argentinac, na utakmici koja je organizirana u njegovu čast, no službeni je Vatikan objavio da Sveti otac neće nazočiti susretu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter