Papa predvodio procesiju i misu Cvjetnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Benedikt XVI. predvodio je u nedjelju misu Cvjetne nedjelje na Trgu svetog Petra u Rimu u nazocnosti tisuca vjernika okupljenih na proslavi pocetka Velikog svetog tjedna.

Trecu godinu zaredom Papa je stigao u papamobilu, a ne pješice do oltara podignutog u podnožju obeliska u središtu Trga Svetog Petra. Blizu obeliska je rekonstruiran vrt stoljetnih maslina.

Benedikt XVI. koji ce 16. travnja proslaviti 85. rodendan, vratio se u cetvrtak sa šestodnevnih apostolskih putovanja u Meksiko i Kubu i izgleda u dobroj formi.

Tijekom homilije Papa se pitao "tko je za nas Isusu Nazarecanin, što mislimo o Mesiji, a što o Bogu" i naglasio da je to "kljucno pitanje koje ne možemo izbjeci, jer smo tijekom ovog tjedna pozvani slijediti našeg Kralja koji je za prijestolje izabrao križ".

"Pozvani smo slijediti Mesiju koji nam ne jamci jednostavnu zemaljsku, vec nebesku srecu, blaženstvo Boga. Moramo se pitati koja su naša ocekivanja. Koje su naše najdublje želje s kojima smo danas došli ovamo proslaviti blagdan Cvjetnice kojim pocinje Veliki tjedan", naglasio je Benedikt XVI.


Podijeli: Facebook Twiter