Papa pozvao sve da prime po jednu izbjegličku obitelj

Papa Franjo (AFP)
Papa Franjo (AFP)

Papa Franjo u nedjelju je pozvao sve katoličke zajednice u Europi da prime po jednu izbjegličku obitelji i najavio da će primjer za takav znak solidarnosti dati dvije vatikanske župe.

"Pozivam vjerske zajednice, župe, samostane i svetišta u cijeloj Europi da prime po jednu izbjegličku obitelj", rekao je tijekom Angelusa papa Franjo nakon čega je slijedio snažan pljesak vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra. Dvije vatikanske župe u idućih će nekoliko dana primiti po jednu izbjegličku obitelj, najavio je Papa.

"Pred tragedijom desetaka tisuća tražitelja azila koji bježe pred smrću, pred tragedijom žrtava rata i gladi na putu prema boljem životu, evanđelje nas poziva da se solidariziramo s najmanjima, onima koji su najnapušteniji i da im ponudimo konkretnu nadu. Nije dovoljno samo reći kako treba biti odvažan i strpljiv", kazao je Papa u svom Angelusu. "Obratio sam se svojoj braći, europskim biskupima, istinskim pastirima, zamolivši ih da moj poziv podupru i prošire u svojim biskupijama".

"Zatvoren par, zatvorena obitelj, zatvorena grupa, zatvorena biskupija, zatvorena zemlja, sve to dolazi od nas samih i nema nikakve veze s Bogom", istaknuo je, istaknuvši kao pozitivan primjer Majku Tereziju čiju je godišnjicu smrti Crkva obilježila 5. rujna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter