Papa pozvao na više solidarnosti i manje nasilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Franjo u srijedu je u svom prvom Angelusu u novoj godini, održanom pred brojnim vjernicima okupljenim na Trgu svetoga Petra u Rimu, pozvao na više solidarnosti i manje nasilja u svijetu te svima uputio poruku snage, ohrabrenja i nade.

- Odgovorni smo za to da svijet postane zajednica braće koja se poštuju, prihvaćajući međusobne različitosti te da vode računa jedni od drugima, kazao je papa u povodu Svjetskoga dana mira koji Katolička crkva slavi 1. siječnja.

Papa Franjo, rodom Argentinac, danas je pozvao i na okončanje nasilja i nepravde koji nas ne mogu ostaviti indiferentnima ili nepoduzetnima. "Vrijeme je da se nasilje prekine", kazao je. "Što se to događa u srcima ljudi? Treba li se zaustaviti?", rekao je gorljivo, istaknuvši da je "ljudima potrebna snaga, ali ona koja će potaknuti blagost, nenasilna snaga puna istine i ljubavi".

Na jutrošnjoj misi u bazilici svetog Petra, na kojoj su sudjelovali brojni članovi diplomatskog zbora akreditirani pri Svetoj Stolici, papa je podsjetio prisutne "na glad i žeđ za pravdom i mirom u svijetu" te je istaknuo da smatra da bi "2014. trebala donijeti stvaran angažman na izgradnji pravednijeg i solidarnijeg društva". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter