Papa pozvao kršćane B.istoka da se ne isključuju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Franjo u subotu je tijekom susreta s članovima male katoličke zajednice u Istanbulu pozvao ugrožene katolike s Bliskog istoka da ne isključuju jedni druge međusobnim oživljavanjem podjela i kontroverzi.

"Naša obrana može se manifestirati pretjeranim ukopavanjem u vlastite ideje. Jer uvijek je jednostavnije i ugodnije ukopati se u vlastita stajališta koja se ne mijenjaju", rekao je argentinski Papa.

"Inzistiranje na našim posebnostima i isključivostima dovodi nas do podjele", rekao je Papa pred više stotina okupljenih katoličkih vjernika u maloj katedrali svetog Duha na misi kojoj su prisustvovali i pravoslavni vjernici.

Nakon jutarnjih posjeta Plavoj džamiji i crkvi Aja Sofije, papa Franjo se u prostorijama nuncijature sastao s katolicima različitih obreda - sirijskog, armenskog, kaldejskog i latinskog.

Nakon mise predviđen je susret Jorgea Bergoglia s primasom Pravoslavne crkve, patrijarhom Bartolomejom I. na kojemu bi trebali približiti dvije Crkve koje su se međusobno udaljile nakon raskola 1054. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter