Papa osudio "pošast nezaposlenosti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Franjo osudio je u subotu prilikom posjeta maloj talijanskoj regiji Molise "pošast nezaposlenosti" i pozvao na "odgovornost institucije i financijski svijet te poduzetnike" u suočavanju s tim izazovom.

Spominjući kulturu solidarnosti, papa je istaknuo potrebu tog angažmana naspram stanja materijalne i duhovne nužde, posebno glede nezaposlenosti, pošasti koja zahtijeva napore i hrabrost svih nas, tijekom mise u prisustvu desetaka tisuća vjernika na nekadašnjem nogometnom stadionu u Campobassu, središtu Molisea.

Molise, smješten u južnom dijelu poluotoka, jedna je od najmanjih regija Italije s nešto više od 300.000 stanovnika i stopom nezaposlenosti u prvom tromjesečju ove godine od 16,4 posto nasuprot nacionalnom prosjeku od 13,6 posto.

- Zapošljavanje je izazov koji posebno zove na odgovornost institucije, financijski svijet i poduzetnike, nastavio je papa. "Nužno je staviti dostojanstvo osobe u središte svake perspektive i svakog djelovanja. Drugi interesi, makar bili legitimni, od drugorazrednog su značaja", dodao je on. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter