Papa nije dobrodošao!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradanska inicijativa Nisam vjernik porucila je da papa Benedikt XVI. nije dobrodošao u Hrvatsku, isticuci da se "ne ponose svi hrvatski gradani cinjenicom da Joseph Ratzinger dolazi u Hrvatsku".

"Da bismo podsjetili gradane da Joseph Ratzinger niti je moralna vertikala niti je zaslužio status uglednika, odlucili smo prirediti nekoliko plakata sa citatima koji jasno oslikavaju stavove Josepha Ratzingera, Crkve koju predvodi, te odnos Crkve i države u Republici Hrvatskoj", navode u priopcenju.

Papu Benedikta XVI. inicijativa naziva osobom "sumnjivog morala koja je izravno i zapovjedno upletena u prikrivanje najvecih seksualnih skandala Crkve u posljednjih nekoliko desetljeca. Teško je zamisliti teži zlocin od silovanja djece, a upravo su takvi gnjusni zlocini sustavno desetljecima prikrivani od strane Kongregacije za nauk vjere, kojoj je na celu bio upravo Ratzinger".

Dodaju i da Crkva ima "iskrivljene poglede na ljudsku seksualnost, ljudsku spolnost i ljudski život opcenito, poglede koji su u oštroj suprotnosti s ljudskim pravima u 21. stoljecu. Što se tice Hrvatske, porucuju da je položaj Katolicke crkve takav da se ozbiljno dovodi u pitanje odvojenost Crkve i države te zakljucuju da je ustavna odredba o sekularnosti "u praksi mrtvo slovo na papiru".


Podijeli: Facebook Twiter