Papa Franjo otvorio Sveta vrata za osobe na rubu društva

Papa Franjo otvorio Sveta vrata za osobe na rubu društva (AFP)
Papa Franjo otvorio Sveta vrata za osobe na rubu društva (AFP)

Papa Franjo je u petak u Rimu otvorio Sveta vrata za osobe na rubu društva, u povodu Godine milosrđa, u središtu dobrotvorne organizacije Caritasa blizu željezničke stanice Termini.

- Neka Gospodin pomogne svim Rimljanima da shvate kako put taštine, samodostatnosti i oholosti nije put spasenja. Isus je ondje gdje su ljudi odbačeni od društva!, istaknuo je Papa pred tisućama volontera i osoba slabog materijalnog stanja.

Jorge Bergoglio je u Centar don Luigija Di Liegra stigao kada je pao mrak te je simbolično otvorio dvokrilna staklena vrata izgovarajući obredne riječi "Otvorite vrata pravde".

Papa Franjo je unio novost u program Godine milosrđa najavivši da neće ostati samo na otvaranju vrata četiriju velikih papinskih bazilika, nego će svakog mjeseca posjetiti jednu dobrotvornu ustanovu gdje će otvoriti vrata.

Od 8. prosinca, kada je počela Godina milosrđa, u svijetu je otvoreno više od deset tisuća Svetih vrata, kao odgovor na Papinu želju da u Godini milosrđa koja je vrijeme oprosta i pomirenja, sudjeluje što veći broj katoličkih vjernika. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter