Papa Franjo će posjetiti Benedikta XVI.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sveti Otac Franjo će u subotu 23. ožujka posjetiti Benedikta XVI. u Castel Gandolfu, papinskoj ljetnoj rezidenciji pokraj Rima, gdje papa u miru boravi nakon svog odreknuća od službe 28. veljače, priopćila je u subotu Sveta Stolica.

Argentinski papa će tog dana oko podneva stići helikopterom u Castel Gandolfo gdje će ručati sa svojim prethodnikom, dodaje Sveta Stolica. Papa Franjo je već nekoliko puta izrazio poštovanje prema umirovljenom papi kojemu je telefonirao odmah nakon svog izbora u srijedu navečer.

Već u svom prvom pojavljivanju na balkonu Bazilike svetog Petra nakon konklava pozdravio je svog predšasnika.

"Hvala! Prije svega htio bih se pomoliti za našeg biskupa u miru, Benedikta XVI. Molimo za njega svi zajedno da ga Gospodin blagoslovi i da ga Gospa štiti", rekao je mnoštvu koje mu je klicalo.

U petak, u prigodi susreta s kardinalima, podsjetio je na "dobrotu" i "blagost" svog prethodnika za čije je odreknuće rekao da je "odvažan i ponizan čin".

Osamdesetpetogodišnji Benedikt XVI. koji se više nije osjećao sposobnim da nosi teret svoje zadaće i odgovara na izazove svijeta zahvaćenog brzim promjenama, najavio je svoje odreknuće 11. veljače na sveopće iznenađenje.

Nakon odlaska iz Vatikana 28. veljače boravi u Castel Gandolfu, tridesetak kilometara od Rima.

Kada se koncem travnja vrati u Vatikan, uselit će se u stari samostan u vrtovima gdje će imati priliku susretati svog nasljednika i susjeda. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter