Papa Francuzima: Prihvatite sve ljude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je pozvao francuske hodocasnike da prihvate sve ljude, bez obzira na podrijetlo, nekoliko dana nakon odluke francuske vlade da vrati Rome u Rumunjsku i Bugarsku.

Na francuskome se obratio skupini hodocasnika i rekao im da liturgija "poziva da naucimo prihvatiti razlike medu ljudima, kao što je Isus okupio ljude iz raznih naroda i raznih jezika".

Papa je govorio iz svoje ljetne rezidencije u Castel Gandolfu kraj Rima, a roditeljima je porucio da pouce svoju djecu univerzalnome bratstvu.

Sarkozyjevu odluku da sruši ilegalna romska naselja i pošalje Rome natrag u Rumunjsku kritiziraju organizacije za ljudska prava, sindikati i francuski oporbeni politicari. I Vatikan je kritizirao, kako je receno, francusku rasisticku praksu.

Pocetkom ovog tjedna msgr Giancarlo Perego iz Talijanske biskupske konferencije porucio je Italiji da se ne upusti u "neselektivno protjerivanje Roma" ili drugih gradana Europske unije.

On je to rekao nakon što je talijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni prvo pohvalio Sarkozyja, a zatim najavio i plan još strožih mjera u Italiji.


Podijeli: Facebook Twiter