Papa blagoslovio bebu Lorenza iz Peroja!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od dvije bebe koje je Papa Benedikt XVI. u nedjelju na Hipodromu primio nakratko u Papamobil i blagoslovio tijekom svog posjeta Hrvatskoj dolazi iz Istre.

Rijec je o sedmomjesecnom Lorenzu, sinu Koraljke Delzotto Cosic i Željka Cosica iz Peroja koji su zajedno sa svoje troje djece na docek Svetog Oca otišli u organizaciji Župe svetog Antuna.

- Prije svecane mise na Hipodromu, kad je poceo stizati Papamobil, najprije su prošli tjelohranitelji, a jedan od njih je uocio Lorenza. Došao je po njega i zatim ga predao Papi koji ga je blagoslovio, što nas je jako obradovalo. Na susret smo došli da dobijemo rijeci ohrabrenja i nade za obitelj. Mi smo sretni što možemo biti dio ove nove civilizacije života i ljubavi za koje nas je Papa došao podržati, kazala je Lorenzova majka.

Oko 2.500 ljudi iz cijele Istre, od kojih 450 mladih, prisustvovalo je doceku pape Benedikta XVI. u Zagrebu. Prijevoz autobusima organizirali su župni uredi Porecko-pulske biskupije diljem Istre. Manji broj Istrana na docek je išao vlastitim prijevozom, a prema procjenama, rijec je o nekoliko stotina ljudi. (Piše Maša JERIN)

VIŠE O DOJMOVIMA SUSRETA SA SVETIM OCEM U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter