Paović i Budetić najbolji sportaši s invaliditetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osvajačica zlatne medalje na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu Sandra Paović, te osvajač srebrne medalje u bacanju koplja i brončane medalje u bacanju diska na IPC Svjetskom prvenstvu Branimir Budetić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2013. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) na svečanosti koja je održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Bivša olimpijka Sandra Paović, koja se nakon teške prometne nesreće u Francuskoj 2009. godine, okrenula paraolimpijskom sportu, europsku titulu je osvojila u rujnu prošle godine u talijanskom Lignanu. Tijekom prošle godine osvojila je i zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Mađarske, Otvorenom prvenstvu Italije i Otvorenom prvenstvu Slovenije.

Sandra, koja je članica stolnoteniskog kluba za osobe s invaliditetom Uriho Zagreb, nije osobno primila nagradu jer se trenutačno nalazi u Švicarskoj na specijalističkom pregledu.

Budetić je vlasnik dviju paraolimpijskih medalja u bacanju koplja, srebra iz Pekinga 2008., te bronce iz Londona četiri godine kasnije, a sada je stigao i do medalja na IPC Svjetskom prvenstvu održanom u francuskom Lyon. "Već sam osam godina u paraolimpijskom sportu. Drago mi je što sam ostvario dobre rezultate i u post-paraolimpijskoj godini," kazao je član Agrama.

Najuspješnijom ekipom u 2013. proglašene su stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su osvojile zlatnu medalja na ITTF Europskom prvenstvu u Lignanu. Najuspješniji stručni djelatnik u 2013. je Ante Pavković, atletski trener Branimira Budetića, te Marije Iveković osvajačice brončane medalje u bacanju diska na IPC Svjetskome prvenstvu.

Priznanje za mlade i nadarene sportaše dobili su plivači Dario Burić i Ana Majsec, te karatist Ivan Modrić. Za najuspješnijeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima proglašen je Stanko Jerković, osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu u kuglanju, dok je najuspješnija sportašica u neparaolimpijskim sportovima Petra Deša, osvajačica zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u kuglanju.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter