Paolo Grgorinic najbolji optimist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po jednim plovom u svakoj od cetiri klase zakljucena je u nedjelju u pulskom akvatoriju trodnevna medunarodna jedrilicarska regata "Sveti Nikola 2010" u organizaciji Vege.

Jedna od najmasovnijih europskih regata u klasi optimist zakljucena je popodne, nakon cega su pred klupskim prostorijama Vege na Mornaru podijeljene nagrade.

Na 19. izdanju ove regate nastupio je cak 461 natjecatelj, a osim time klub organizator može biti zadovoljan i premijernom pobjedom svog clana u klasi optimist.

Reprezentativac Paolo Grgorinic ostvario je ovaj podvig u konkurenciji cak 321 natjecatelja. Uspio je ostvariti ono što dosad nijednom pulskom jedrilicaru u toj klasi nije uspjelo na ovoj regati.

Plasman u prvih 20 ostvario je još jedan reprezentativac, Filip Stevanovic iz poreckog Horizonta, dok je njegov brat Sven Stevanovic iz rovinjskog Maestrala bio drugi jedrilicar do 12 godina.

Uspješan nastup istarskih natjecatelja nastavljen je pobjedom Puljanina Filipa Matike (Galeb, Kostrena) u klasi laser u kojoj je uljanikovac Marko Pereša bio treci, dok su Antonio Poretti (Maestral) i Nina Hinic (Vega) bili drugi u klasi laser 4.7.

U laser radialu najbolji istarski jedrilicar bio je Dino Hošnjak (Uljanik Plovidba), a njegova je klupska kolegica Ana Sandric treca u konkurenciji jedrilicarki.


Podijeli: Facebook Twiter