PAOK - Dinamo 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Dinama poraženi su u drugom kolu skupine D Europske lige na gostovanju kod grckog PAOK-a. Ishod je to kojim Zagrepcani nikako ne mogu biti zadovoljni jer domacin nije pokazao pretjeranu kvalitetu i, da nije bilo jedne nesmotrenosti, teško da bi uspjeli pronaci put do modre mreže.

U prvom poluvremenu igraci obje momcadi nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu priliku za postizanje pogotka te su najnezaposleniji ljudi na travnjaku bila dvojica hrvatskih vratara, domaci Krešic i gostujuci Kelava.

Halilhodžicevi puleni zadovoljili su se kontrolom lopte na sredini terena, dok domacin, bez ijednog Grka u pocetnoj postavi, nije pronalazio rješenje kako da otkljuca zagrebacku bravu.

Najvecu prijetnju po modra vrata predstavljao je El Zhar, no ubacaje Marokanca s desnog boka njegovi suigraci nisu znali kapitalizirati, dok su Zagrepcani na suprotnoj strani terena pokušavali udarcima s distance, ali rezultat se u prvih 45 minuta nije mijenjao.

Pocetak nastavka donio je živahniju igru s obje strane i u 54. je minuti zaprijetio Sammir iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, ali lopta je, nakon što je pogodila nekog u živom zidu, završila za malo iznad precke. Dvije minute kasnije ista situacija na drugoj strani, ali s puno efikasnijim završetkom. Garcia je ubacio loptu, Bišcan je neshvatljivo propustio, a pokraj ukopanog Kelave Ivicu nije bilo teško s metra udaljenosti gurnuti je u nebranjenu mrežu.

Uspijevaju Zagrepcani nakon primljenog pogotka povezati svoje redove i krenuti po izjednacenje, ali odlican prodor Ettoa u 68. minuti osujetio je Zuela pravovremenim uklizavanjem. Najvecu priliku propustili su igraci Dinama u 76. minuti kad je najprije udarac Sammira odbio Krešic, a nakon što se Rukavina nije snašao, novi Sammirov pokušaj obrambeni igraci PAOK-a skrecu u korner te tako uspijevaju sacuvati minimalni trijumf.

Stadion Toumbas.
Gledatelja: 25.000. Sudac: Fredy Fautrel. Pomocnici: Annonier i Gringore (svi Francuska). Strijelac: 1:0 Ivic (56'). Žuti kartoni: Sakellariou, Sznaucner (PAOK), Bišcan, Tonel (Dinamo).

PAOK:
Krešic, Boussaidi (od 16. Sakellariou), Contreras, Cirillo (od 63. Zuela), Sznaucner, El Zhar (od 80. Salpingidis), Vitolo, Garcia, Vierinha, Ivic, Muslimovic.

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Bišcan, Tonel, Cufre, Chago, Sammir, Badelj, Ibanez (od 77. Morales), Etto (od 71. Tomecak), Rukavina (od 83. Beqiraj).


Podijeli: Facebook Twiter