Pao Skype

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od najpopularnijih internetskih i telefonskih servisa svijeta doživio je prvi veliki prekid rada te od srijede ima tehnicke poteškoce zbog kojih ga korisnici širom svijeta ne mogu normalno koristiti.

Korisnici Skypea u Europi, SAD-u i Japanu od srijede prijavljuju poteškoce u radu, a izvršni direktor Skypea Tony Bates ispricava se svima.

"Ovakav prekid rada shvatili smo vrlo ozbiljno i ispricavamo se na neugodnostima koje su korisnici doživjeli", rekao je za BBC.

"Korisnici se povremeno prikljucuju i iskljucuju, a veza usred poziva cesto puca. Detaljno istražujemo uzrok ovog problema te radimo na tome da ga što prije osposobimo. Sve ekipe koje imamo su na terenu", kaže Bates.

Bates je potvrdio da je moguce da se radi o hakerskom napadu, a procjenjuju da je Skype izgubio oko 10 milijuna poziva, što bi znacilo polovicu dnevnog prometa.

Probleme s logiranjem i upotrebom Skypea imaju od srijede i korisnici u Hrvatskoj. Chatanje je moguce samo u rijetkim trenucima, a pozivi pucaju svako malo. Nadamo se brzom otklanjaju problema.


Podijeli: Facebook Twiter