Pao s 1,3 kg kokaina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici PU istarske zatekli su 46-godišnjeg Dragu Grgica iz Zagreba s 1.344 grama kokaina tijekom rutinske policijske kontrole prometa na ulasku u tunel Ucka s rijecke strane u nedjelju u 17.30 sati. Istarska policija je uz pomoc policijskog psa kontrolirala vozila u sklopu akcije pojacane kontrole vozaca i vozila povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Prilikom zaustavljanja Grgica, koji je upravljao mercedesom zagrebackih oznaka, na naplatnim kucicama s rijecke strane tunela policijski pas Chips je reagirao na prisutnost droge u automobilu. Policija je tada pregledala automobil i ispod tepisona na mjestu suvozaca pronašla paket omotan crnom PVC trakom s 1.032 grama kokaina i plasticnu vrecicu s 312 grama kokaina te jedan mobitel.



Tijekom pretrage Grgicevog stana u Zagrebu policija nije pronašla nikakve inkriminirajuce predmete, a nakon obrade je u ponedjeljak oko 15 sati priveden u istražni centar Županijskog suda u Puli. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja.

Grgic je policiji od ranije poznat zbog kaznenih djela iznude, krade, teške krade i protupravnog oduzimanja slobode. Na crnom tržištu, prodajom na malo, 1.344 grama kokaina vrijedi oko 672 tisuca kuna, odnosno 500 kuna po gramu.


Podijeli: Facebook Twiter