Pao Metronetov sustav u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog tehnickih su problema gotovo svi korisnici Metroneta u Istarskoj županiji nocas u potpunosti ili djelomicno ostali bez pristupa tom sustavu. Neocekivani prekid, navode u Metronetu, dogodio se u noci s utorka na srijedu nešto prije 1 sat iza ponoci kad je došlo do neocekivanog prekida u isporuci telekomunikacijskih usluga za korisnike na podrucju Istre i Gospica.

Prekid su uzrokovali gradevinski radovi drugog operatera na podrucju Rijeke koji su doveli do oštecenja javnog kanalizacijskog sustava i Metronetovih kablova. Metronetove su tehnicke službe u srijedu tijekom cijelog prijepodneva bile na terenu i sanirale opticku infrastrukturu, do zastoja je došlo kod spajanja na internet, telefoniranja, sustav je pao u nekoliko banaka, a bankomati nisu radili.

Tehnicki problemi najviše su zahvatili istarske gradove pa je do smetnji došlu u Puli, Porecu, Umagu, Pazinu i Rovinju. Rijeka i Opatija koristile su pak rezervnu vezu za internet i telefoniju. Sanacija kablova, saznali smo u Metronetu, završila je u  11.15 sati pa su sve usluge u gradovima na podrucju Istre ponovno postale dostupne, dok se na podrucju Gospica stanje normaliziralo u podne i pol.


Podijeli: Facebook Twiter