Pankrti kreću na turneju, žele i u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kultni ljubljanski punk bend Pankrti uskoro kreće na turneju u sklopu koje će 1. ožujka održati prvi nastup u zagrebačkom klubu KSET. Kako nam je jučer rekao frontmen Pankrta Pero Lovšin, želja im je na novoj turneji ponovno svirati i u Puli, gdje su posljednji put svirali prije šest godina u sklopu Art & Music festivala.

- Imamo ponude i za koncerte u Europi, a naši promotori još pregovaraju pojedine lokacije i datume. Potvrđen je Novi Sad, Skopje, čak i Tirana, možda Podgorica. Želja nam je svirati i u Puli, ali se još traži konkretna varijanta. Još ima vremena za dogovaranje, kaže lider Pankrta.

Uz stari repertoar, Pankrti će na turneji svirati i dvije nove Lovšinove pjesme "Še en krog" i "Ljubav na granici". Pitamo ga kako je stvarati punk pjesme u kasnim 50-im godinama života.

- Nije isto kao nekad, ali svaka pjesma ima svoj život. Energije još uvijek ima. Energija ne ovisi o godinama, a u to sam se uvjerio prošlog ljeta na koncertu Leonarda Cohena u pulskoj Areni, kaže Lovšin.

Prije ove druge runde, povratničkom turnejom 2007. godine pod nazivom "Nč se ne premakne" (Ništa se ne pomiče) obilježili su 30 godina djelovanja.

Na turneji će nastupiti u postavi s četiri originalna člana - osim pjevača tu su Slavc Colnarič za bubnjevima, basist Boris Kramberger, gitarist Bogo Pretnar, a na gitari je i Roki Pogačnik, inače član Lovšinove prateće grupe Španski borci. (Z. ANGELESKI)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter