Panamski diplomat za CNN: Hugo Chavez je mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Guillermo Cochez, bivši veleposlanik Paname u Organizaciji američkih država (OAS), tvrdi da je predsjednik Venezuele Hugo Chavez klinički mrtav već gotovo dva mjeseca.

Cochez je za najstariji panamski dnevni list La Estrella de Panamá izjavio da je kod Chaveza moždana smrt nastupila još 30. prosinca prošle godine. Dodaje da je smrt predsjednika Venezuele službeno proglašena prije četiri dana, kada su Chavezove kćeri navodno od liječnika zatražile da ga isključe s aparata za održavanje života.

Panamski diplomat tvrdi da su mu izvori iz venecuelanske vlade potvrdili da je Chavez mrtav, uz dodatak da ta informacija među vladajućim političarima u Venezueli kruži već tjednima.

U međuvremenu je istu informaciju Cochez dao i čileanskoj podružnici CNN-a, koja je njegovu izjavu objavila uz napomenu da informacija o Chavezovoj smrti nije službeno potvrđena.

Vijest o navodnoj smrti Huga Chaveza su, pozivajući se na Cochezovu izjavu, objavili brojni mediji u Južnoj Americi. No, niti jedan relevantni svjetski medij još nema službenu potvrdu da je Chavez doista mrtav. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter