Panama: Hrvatski pomorac oslobođen optužbe za drogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja oslobođen je nakon 11 mjeseci na suđenju u Panami, gdje je bio optužen za posjedovanjem droge, izvijestio je Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH), koji je informaciju o tome dobio iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu.

Glavni tajnik SPH-a Predrag Brazzoduro izjavio je danas da je Mustapić, koji je plovio na talijanskom brodu MSC Fabienne kao mazač, oslobođen po svim točkama optužnice. Odluka panamskog suda donesena je u petak. Oslobađajuća odluka panamskog suda potvrđena je i iz veleposlanstva Republike Hrvatske u Washingtonu.

Sindikat pomoraca Hrvatske je odlučio da oslobođenom hrvatskom pomorcu plati repatriciju. Brazzoduro ističe da Mustapić nije bio član sindikata, ali se sindikat odlučio za pomoć zbog težine situacije i solidarnosti. Napominje i da je obitelj pomorca u teškom financijskom stanju. 

Goran Mustapić je početkom  lipnja prošle godine uhićen u Panami te optužen za posjedovanja droge. Odmah po uhićenju Sindikat pomoraca Hrvatske je kontaktirao talijanskog brodara MSC u gradu Piana di Sorrento te hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu. SPH je bio i u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Washingtonu koje je nadležno za područje Paname i koje je angažiralo panamskog odvjetnika.

Hrvatski pomorac Mustapić je uhićen u jednom lokalu gdje je pronađena droga i stalno je tvrdio da droga (tekući kokain pohranjen u kutiji za cipele) nije bila u njegovom posjedu. Panamska policija je tvrdila da je Mustapić u kafiću bio u društvu jednog Crnogorca i Kolumbijca te da su se sumnjivo ponašali. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter