Panadić: Ne bih bio razočaran podjelom bodova u Koprivnici

Andrej Panadić (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Andrej Panadić (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Sa šest neuspješnih pobjedničkih pokušaja trener Istre 1961 Andrej Panadić (d)očekuje današnje gostovanje u Koprivnici. U "najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu" računa se samo jedno, pobjede, a na njih Istra 1961 čeka još od davnog 17. listopada prošle godine kad je na "Drosini" kapitulaciju potpisao Osijek. Poslije te utakmice "zeleno-žuti" su imali 14 pokušaja da pogode "u sridu", ali njihovo koplje uglavnom je završavalo "u ništa", uz tek sporadične pogotke "u jedan".

Stoji da Puljani u 2016. godini još nisu poraženi na gostovanju, stoji da su u tri posljednja kola odlično odigrali protiv tri možda i najmoćnije hrvatske momčadi, no ritam od jednog boda u svakom drugom kolu vodi u samo jednom smjeru, kvalifikacijama za očuvanje prvoligaškog statusa. Žele li izbjeći takav scenarij, Puljani moraju početi pobjeđivati i to već danas u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

- Mi želimo pobjeđivati, to je definitivno i za nas bi u ovom trenutku pobjeda u Koprivnici bila idealan scenarij jer bi se približili Slavenu na dva boda zaostatka i na taj način uključili još jednu momčad u borbu za ostanak, ali ja ne bih bio razočaran niti podjelom bodova. Kad igraš u gostima protiv izravnog konkurenta, sve što pozitivno napraviš je dobro, a smatram da s današnjim remijem za nas još uvijek ništa ne bi bilo izgubljeno, smatra Andrej Panadić. - Još je devet kola do kraja sezone i ništa još nije gotovo. Ono što mene u ovom trenutku zadovoljava je činjenica da su moji dečki pokazali da znaju igrati nogomet na način na koji se on treba igrati, a to je kompaktno, defanzivno izuzetno čvrsto i kombinatorno. Žele se nadmetati i žele ono najbolje, a to su pobjede i nastave li igrati kao na zadnjim utakmicama, pobjede će i doći, ako ne danas, onda sigurno u narednim kolima, kaže Panadić.

Na putu prema željenom pozitivnom rezultatu protiv "farmaceuta", treneru Panadiću će otežavajuću okolnost pričinjavati činjenica da danas na raspolaganju neće imati dvojicu bitnih igrača. U ofenzivnom segmentu neće moći računati na ozlijeđenog Bouhnu, dok će u obrani biti lišen usluga kartoniranog Žižića. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter