Panadić mora vratiti u život "zeleno-žutu" momčad

Dario Tomić (M. ANGELINI)
Dario Tomić (M. ANGELINI)

Danas u 11 sati Andrej Panadić bit će i službeno predstavljen kao novi trener Istre 1961. Nakon što je još u ponedjeljak stavio svoj potpis na ugovor u duljini od dvije i pol godine, a prije nego sutra ujutro povede momčad u pripreme za nastavak sezone, donedavni pomoćnik Branka Ivankovića u iranskom Persepolisu javnosti će iznijeti svoja promišljanja i planove za predstojeće radno razdoblje u pulskom prvoligašu.

Konferenciji za medije povodom Panadićevog ustoličenja trebao bi prisustvovati i izvršni predsjednik kluba Michael Glover, pa se stoga očekuju i pojašnjenja vezana za financijsku i stručnu problematiku funkcioniranja Istre 1961 u posljednjih šest mjeseci. S obzirom na turbulentnost perioda koji je za nama, pitanja neće nedostajati...

U međuvremenu igračima prolaze posljednji slobodni sati prije povratka na ''Drosinu'', ali u jednakom ruhu u kakvom su i otišli na godišnje odmore. Naime, u prvom je planu preokupacija financijskim dugovanjima koja jučer poslijepodne još uvijek nisu bila podmirena.

– Ništa još nije uplaćeno, ali čuo sam se s Rubešom i obećao je da će do početka priprema novac biti na računu. Ostaje nam pojaviti se na prozivci i vidjeti kako dalje, javlja Dario Tomić probijajući se kroz snježne nanose na povratku iz rodne Tuzle.

Odluka o njegovom ostanku u Puli i dalje je na čekanju, a premda je još uvijek u statusu kapetana momčadi, s novim trenerom Panadićem dosad nije kontaktirao.

- Znam da je imao dobru karijeru i učio kao pomoćnik Ivankoviću. Uglavnom ono što se moglo pročitati. Čut ćemo u petak kakva su njegova razmišljanja, dodaje Tomić.

Dvojbe će ubrzo biti otklonjene, namjerava li klupsko rukovodstvo primjereno krenuti u nastavak sezone podmirit će financijske zaostatke već danas, najkasnije do sutrašnje prozivke zakazane u 10 sati na travnjaku Gradskog stadiona. Dotad ćemo čuti kakvi su stavovi novog trenera Panadića nakon uvodnih dana provedenih u Puli, te kako glase klupski dogovori vezani za prve i vjerojatno presudne korake, počevši od rekonstrukcije igračkog kadra pa do višeslojnog podizanja momčadi koja se u završnici prvog dijela sezone našla u evidentnoj krizi igre i rezultata. (D. RAMIĆ - KOVAČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter