Pamićeve muke po stoperima

Pulaki navijači očekuju nove bodove, bez obzira na probleme (arhiva/M. MIJOŠEK)
Pulaki navijači očekuju nove bodove, bez obzira na probleme (arhiva/M. MIJOŠEK)

Imao je trener Istre 1961 Igor Pamić više želja do kraja ove polusezone, ali jednu je posebno napominjao. Nakon ozljede Igora Čaglja najviše se bojao da mu Fausto Budicin, jedini preostali iskusni stoper na raspolaganju, ne zaradi treći žuti karton. Izdržao je Budicin dugo s dva "žućka", a onda je u završnici toliko spominjanog susreta sa Zadrom zaradio treći u srazu s Ivančićem koji je tom prilikom "pocrvenio".

Pocrvenio je od muke istog trenutka i Igor Pamić. Kad se osvrnuo oko sebe da pogleda na koga bi se mogao osloniti za posljednji ispit ove kalendarske godine, na gostovanju u Kranjčevićevoj kod probuđenih Ćirinih "pjesnika", nije vidio nikoga.

Stopera nema ni za lijek. A bilo ih je "na bacanje" početkom sezone. U sezonu se ušlo s pet stopera, jednim kojega je Pamić želio prebaciti na tu poziciju i jednim koji je tu i tamo znao odigrati na stoperu. Tada je trener Puljana na raspolaganju imao pet pravih stopera: Čaglja, Budicina, Stranatića, Ljubovića i Zgrablića, zatim Blagojevića kojeg je povremeno koristio na toj poziciji i Jerkovića kojeg je pripremao za stopera, ali je zbog brojnih ozljeda u veznoj liniji morao odustati od toga i Jerković se vratio u vezu.

Sad na raspolaganju ima samo najneiskusnijeg, Ivana Zgrablića. Čagalj je ozlijeđen, Budicin je prijevremeno zaključio polusezonu zbog kartona, Stranatić i Ljubović su usred polusezone "promijenili adresu", Blagojević koji je u Splitu zaigrao kao stoper dobio je crveni karton i Pamić se našao u "nebranom grožđu".

U goste Zagrebu "zeleno-žuti" idu nakon domaćeg remija sa Zadrom koji je izazvao lavinu polemika zbog igre u drugom poluvremenu, nakon tri utakmice u kojima su osvojili samo bod, u trenutku kad im je forma u evidentno silaznoj putanji i u trenutku kad je obrana propusna poput cjedila. U zadnja tri susreta Puljani su primili čak pet golova igrajući protiv Intera, Splita i Zadra. Uza sve ove otežavajuće okolnosti Pamić sad mora izabrati najmanje loše rješenje kojim će se suprotstaviti Zagrebu. Krene li igrati zatvoreno da ne bi primio gol, izgubio je i prije početka susreta. Pulska je obrana u zadnjim susretima bila otvoreni poziv suparniku za slavlje, a sad bez Budicina i Blagojevića prema pulskom će golu voditi autoput sa šest traka. Pokušati zakrpati pukotinu na stoperu trener Pamić može samo s dvojicom igrača, Igorom Jugovićem ili Vedranom Jerkovićem. Tandemom koji je ove polusezone na toj poziciji sakupio - nula minuta.

Ostale još tri nagrade

Iz pulskog prvoligaša pozivaju gledatelje s kupljenim ulaznicama koji su bili na utakmici Istra 1961 - Zadar i čiji su brojevi ulaznica u poluvremenu izvučeni u nagradnoj igri, da se jave u klupske prostorije. Dosad su podignute četiri od sedam nagrada. Nepodignute nagrade su - jedna večera za dvoje u hotelu "Koral" u Medulinu (broj ulaznice: 00524-003-100); sportski paket Sport stila Pazin (broj ulaznice: 000537-003-071) i bicikl Bike planeta (broj ulaznice: 00537-003-228). (piše R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter