Pamić: Zanima me kako će se ovi naši mladići snaći

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Danas će nogometaši Istre 1961 spustiti zastor na više nego uspješnu sezonu u kojoj su igrali polufinale Kupa i u Ligi deset osvojili šesto mjesto. Posljednje, 36. prvenstveno kolo, "zeleno-žutima" donosi gostovanje na zadarskim Stanovima put kojih je Igor Pamić jučer poveo poprilično "šarenu" momčad. Ozljede, kartoni, suspenzije, sve su to razlozi zbog kojih se među 16 igrača čija će imena Paminjo navesti u zapisniku nalaze samo devetorica čiji broj godina ne započinje jedinicom.

Četvorica juniora koja su okončala susret protiv Dinama danas će pronaći svoje mjesto u udarnoj postavi, a još će na klupi za rezerve priliku čekati kadetsko-juniorska trojka. S druge strane terena stajat će domaćin kojem će to biti "utakmica svih utakmica", dvoboj u kojem im pobjeda donosi ostanak u elitnom hrvatskom razredu bez obzira na ostale rezultate i bez igranja dodatnih kvalifikacija, što će biti popriličan zalogaj za golobrade pulske dečke.

- Pred nama je utakmica u kojoj su nogometaši Zadra u situaciji da moraju pobijediti i stoga će, poznavajući njihov mentalitet, ići malo žešće te me, da budem iskren, baš zanima kako će se ovi naši mladići u svemu tome snaći - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Ti klinci su već odigrali neke minute i više nema razloga za paniku, a usto nema ni rezultatskog pritiska i ovo im je stvarno idealna prilika da pokažu što mogu. Usto, naši juniori su prije mjesec dana gostovali u Zadru i znaju što ih dolje čeka. Bilo je svega na toj utakmici, sudačke lakrdije, dva crvena kartona, bezobrazluka domaćih igrača i sve ono što mogu očekivati sa seniorima već su prošli. Stoga očekujem da će biti pravi, da se neće prepasti i da će odigrati najbolju utakmicu što mogu. Na kraju krajeva, ipak je ovo Prva liga, utakmice se snimaju i ne može biti baš tako loše kao što je bilo s juniorima, toga se nikako ne bi smjeli bojati. Prije desetak dana Paminjo je rekao da, bez obzira kakve će komentare izazvati njegova odluka, u Zadar neće voditi igrače koji imaju dva žuta kartona jer ne želi riskirati da ih izgubi za prvo kolo sljedeće sezone. Od toga je ipak odlučio odstupiti pa će tako u startnoj postavi danas biti trojica kojima prijeti "žutica" - Obšivač, Vučko i Dreven. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter