Pamić zadovoljan bodom i nastupom u Osijeku

Pohvala igračima - Igor Pamić (M. ANGELINI)
Pohvala igračima - Igor Pamić (M. ANGELINI)

Pulska nogometna ekspedicija vratila se zadovoljna iz Osijeka. Iz Gradskog vrta su dosad u Prvoj ligi nogometaši ovoga kluba uspjeli donijeti tek jedan bod i ovaj subotnji im je ukupno drugi. Zanimljivo, u oba slučaja rezultat je bio 0:0. Tako su "zeleno-žuti" igrajući u novim dresovima još uvijek neporaženi, ali i bez pobjede, s dva proljetna remija. S obzirom na situaciju na dnu ljestvice koja se sad itekako "zakuhala", gostujući je bod svakako dobar, ali s obzirom na prikazano na travnjaku, Puljani su bili bliži pobjedi. Imali su više loptu u posjedu, daleko veći broj prilika za gol, a već i podatak da je golman Osijeka bio prvo ime susreta, dovoljno govori.

- Uspio sam odmah nakon povratka iz Osijeka još jednom pogledati snimku i ostajem pri onome što sam rekao odmah nakon susreta, da sam zadovoljan bodom. Posebno kad se zna da se Istra 1961 ranije iz Osijeka redovno vraćala bez bodova. Ovoga smo puta uspjeli prekinuti tu neugodnu tradiciju. Bili smo dobri u ovom susretu, a da smo bili još samo malo bolji, pobijedili bi - rekao je nakon prospavane noći trener Puljana Igor Pamić. - Rekao sam već u najavi susreta da se ne bojim ovog gostovanja, da sam siguran da ćemo se u Osijeku prikazati u dobrom svjetlu. Zbog svega toga mogu samo pohvaliti svoje igrače, rekao je.

Kad se gosti nametnu u igri i kad stvore više prilika za gol od domaćina, jasno je da su pulski igrači dobro amortizirali odsustvo nekoliko vrlo važnih karika u početnoj postavi, prvenstveno Alena Pamića i Sandija Križmana.

- Dobro smo mi odigrali i u prvom poluvremenu, ali igrači nisu ispunili taktičku zamisao da ih prisilimo da nas napadnu po našem desnom boku gdje su oni puno bezopasniji. Imali su nekoliko opasnih prodora po našoj lijevoj strani, što nismo smjeli dopustiti. Zato smo u nastavku to korigirali i ulaskom Woona zatvorili lijevi bok. Oni su, doduše, stvorili jednu stopostotnu priliku za gol, ali mi smo bili daleko opasniji. (R. CAR.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter