Pamic: Zabranjeno razmišljanje o kraju sezone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dva kola prije kraja prvenstva s brojnim igracima kojima istjece ugovor ili koji bi mogli uz odštetu napustiti klub, u pulskom se prvoligašu fokusiraju na subotnje gostovanje u Splitu. To je tema vecine razgovora, ali zagrebete li malo ispod površine jasno je da je približavanje ljetnog mercata mnogima prvo na pameti. Nije stoga lako trenerima domacih prvoligaša ovih dana, posebno ako su, kao u slucaju Istre 1961, glavni cilj sezone vec ispunili.

No, najdugovjecniji trener na klupi jednog domaceg prvoligaša, Igor Pamic, tvrdi da problema s fokusiranjem na splitsko gostovanje nema.

- Odmah stavljam znak stop na sva razmišljanja o tome da smo mi završili sezonu. To je zabranjeno u svlacionici. Dvije godine i dva mjeseca gradim pobjednicki mentalitet u našoj svlacionici i necu dopustiti da to sad samo tako nestane - rekao je Igor Pamic.

- Imamo obavezu osvojiti cim više bodova u sezoni, pokušati osvojiti prvi bod ili bodove kod Splita, imamo priliku uci u povijest kao momcad koja je ostvarila najbolji plasman u povijesti pulskog nogometa, a ne treba zaboraviti niti premije za uspješnu proljetnu polusezonu.

Sve su to dodatni motivi mojim igracima, a tu je i onaj možda najvažniji, dužni smo zbog naših navijaca ici sto posto u svakoj utakmici. Uostalom, na treninzima sve sijeva od sudara, dakle nema popuštanja, dodaje.

Ipak, nekoliko igraca nece krenuti put Splita. Medu njima su i oni oko kojih se u posljednje vrijeme diglo dosta prašine, Adnan Aganovic i Hrvoje Milic.

- Ja nisam glup pa da ne primijetim neke stvari. Aganovic je igrao dobro do Osijeka, a nakon toga je cetiri, pet kola bio medu slabijima. Trudi se, necu reci da se ne trudi, ali igra privatne utakmice, a to ja ne dozvoljavam. Nisam ni nekim igracima koji su prije njega to pokušavali, poput Šehica, Alimija ili Bellea.

Osim toga, ljutilo me što se nije odazivao na moje pozive protiv Rijeke. Dobra je pak stvar što se javno ispricao i rekao sam jucer na sastanku s igracima da mu to služi na cast. Stoga on nece putovati u Split, ali ce biti u konkurenciji za susret s Lokomotivom, veli Pamic. (Roberto CAR)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter