Pamić: Za ovakvu Istru 1961 nema zime

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Spustio se zastor na drugu trećinu natjecanja u Prvoj HNL. Bodovi su zbrojeni, startni brojevi podijeljeni i sad preostaje još da se po jednom svatko ogleda sa svakim, a onda će se mrtvi prebrojati. Kao uvertiru u treći, posljednji čin hrvatske nogometne sapunice, akteri elitnog domaćeg razreda su nakon okončanja zimske pauze odradili tri kola u kojima nogometaši Istre 1961 nisu osjetili gorčinu poraza, što je svakako dobra vijest. Ona nešto manje dobra glasi da nisu uspjeli niti upisati pobjedu, jer su poslije domaćeg remija s Lokomotivom i podjele plijena u Osijeku, "zeleno-žuti" do boda stigli i u nedjelju kad se na "Drosini" igrao regionalni derbi. Prvi dojmovi nakon što je sudac Šimčić posljednji put puhnuo u svoju zviždaljku bili su da su pulski nogometaši još jednom bili bliže pobjedi, ali to nisu znali pretočiti u nešto opipljivije. Nakon prospavane noći, trener Igor Pamić nije previše odstupio od mišljenja koje je imao netom nakon okončanja dvoboja protiv Rijeke.

- Istra 1961 je opet, što se igre tiče, zaslužila tri boda, zborio je jučer Paminjo. - U to me uvjerilo i gledanje snimke, gdje sam vidio da smo bili puno bolji, dominantni i opasniji. Rezultatom nitko nije zadovoljan, ni navijači, ni ja, ni moji igrači, ali držat ću se strogo nogometnog, trenerskog načela koje kaže da je Istra 1961 bila odlična. Kontra nas stajala je momčad koja je natjecateljski fantastična, najbolja u ligi iza Dinama i Hajduka, a mi smo protiv nje, osim u dva-tri navrata, djelovali jako, jako dobro, izbalansirano i kontrolirali smo utakmicu.

Na žalost svih onih kojima je zeleno-žuta boja pri srcu, ta kontrola nije dovela do pobjede i stoga je drugi dio sezone Istra 1961 okončala s 23 boda na svom kontu s kojima predvodi skupinu od pet klubova koji su se ugurali unutar samo tri boda i od kojih će samo dva i naredne sezone igrati prvoligaški nogomet.

- Nebitno je da li smo na kraju, nakon 33 kola, tri ili 20 bodova ispred pozicije koja gura klubove u Drugu ligu, isto ti dođe. Normalno je da ne mogu biti sretan brojem bodova koji trenutno imamo, ali to me u ovom trenutku ne sekira, dapače daje mi snagu, jer tvrdim da za ovakvu Istru 1961 nema zime. Pod "ovakvom" mislim na raspoloženu, agresivnu, napadački orijentiranu i dominantnu. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter