Pamić: Za Osijek novosti u sastavu i sustavu igre

Igor Pamić (M.MIJOŠEK)
Igor Pamić (M.MIJOŠEK)

Nogometaši Istre 1961 krenut će danas put Slavonije kako bi što spremniji dočekali sutrašnje gostovanje u osječkom Gradskom vrtu, u okviru 6. kola Prve HNL. Trener Igor Pamić najavio je za susret s Osijekom, koji počinje u 21 sat, promjene i u sustavu igre i u sastavu. Razlog? Lako razumljiv svakome tko je pogledao igru "zeleno-žutih" na posljednja dva gostovanja, u Sigetu i Koprivnici.

Nikad otkad je Igor Pamić na klupi pulskog prvoligaša suparnici nisu više pucali na pulski gol, nisu stvorili više prilika za gol. No, za razliku od prošlih sezona kad pulski igrači nisu bodovima uspijevali naplatiti dobre igre na travnjaku, sad se situacija okrenula. Daleko od "Drosine" Puljani igraju neočekivano nesigurno u obrani, ali ih rezultat "mazi". S ta su dva gostovanja na konto sjela četiri od ukupno pet osvojenih bodova u ovih pet kola. No, neće uvijek Fortuna biti na pulskoj strani, ako pulska obrana bude i dalje ovako darežljiva. Svjestan je toga i trener Pamić, otud i najavljene promjene.

- U dosadašnjem tijeku prvenstva puno sam zadovoljniji napadom nego li obranom. Raduje me što lako ulazimo u prilike za gol i što u završnicu dolazimo s velikim brojem igrača, ali sam istovremeno zabrinut igrom u obrani, jer smo suparnicima ponudili previše mogućnosti da ugroze Ježinu. Posebno smo ranjivi u igri na postavljenu obranu i na ubačaje s bokova, rekao je Pamić.

Trener "zeleno-žutih" će najvjerojatnije, kako tvrdi, u prvih jedanaest uvrstiti Grafa i Woona kako bi obrani dali čvrstoću.

"Možda nešto promijenim i u napadu, jer Radonjić je sad očekivano pao u formi. Bilo je teško očekivati da prelazak iz županijske lige u Prvu, skidanje 11 kila, sportski način života i sve ovo što mu se dogodilo od dolaska u Pulu neće ostaviti traga na njemu. On i dalje radi odlično, ali možda mu u ovom susretu dam malo odmora i naknadno ga uvedem u igru".

Odmaranje Radonjića otvara vrata nekim drugim napadačima.

- Za ovo bi gostovanje mogli mijenjati sustav igre, transformirati se ovisno o tome da li se branimo ili napadamo. Zato imam nekoliko opcija u napadu. Možda se odlučim za Sačera koji odlično radi na treninzima i stalno zabija u prijateljskim utakmicama, a koji je usto i najbolji defenzivac, uz Križmana, među našim napadačima. Dobre izglede za igranje u startnoj postavi ima i Havojić, vidjet ću još. Zato je Jo neupitan. Pokazao je da je pravi igrač, igra i u napadu, a sad i u obrani. Nakon stanke će biti još bolji. Jedino što ima taj brazilski temperament i previše priča sa sucima, zbog čega je već dobio dva žuta kartona. To sam mu posebno napomenuo da mora izbjegavati, kazao je Paminjo. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter