Pamić: Više se bojim terena nego Splićana

Splićani su vrlo tvrdi, dobri, ali ne i neranjivi (Z. Kucelin)
Splićani su vrlo tvrdi, dobri, ali ne i neranjivi (Z. Kucelin)

Nogometaši Istre 1961 danas će zaključiti najbolji prvi dio sezone u povijesti kluba. "Zeleno-žuti" su ove jeseni osigurali plasman u polufinale Hrvatskog kupa, a u nikad jačoj Ligi deset sigurno drže šesto mjesto, miljama udaljeni od pozicija na kojima se strepi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Do zaključenja aktivnosti u 2013. godini i odlaska na zasluženi odmor, pulene Igora Pamića dijeli još samo današnji ogled protiv Splita, koji će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 19 sati.

Bit će to treći put u ovoj sezoni da će ove dvije momčadi odmjeriti snagu. U drugom kolu na "Drosini" je bilo 1:1, nakon što su Puljani golom Dejana Radonjića imali tri boda u džepu do tri minute prije posljednjeg zvižduka suca Ante Vučemilovića, koji će i danas dijeliti pravdu, a onda im je dva "oteo" Aljoša Vojnović.

Osveta je uslijedila u 11. kolu kad su "zeleno-žuti" slavili na Parku mladeži, a jedini gol na utakmici bio je djelo Sandija Križmana. Usto, bio je to i posljednji prvenstveni poraz Splićana koji su potom u osam narednih susreta upisali četiri pobjede i četiri remija.

O "težini" gostujuće pobjede Puljana svjedoči i činjenica da su nakon njih na Parku mladeži redom gostovali Dinamo, Rijeka i Lokomotiva te ga napustili praznih ruku. Šest su bodova Splićani u tom periodu osvojili i na gostovanjima, dovoljno upozorenje da danas "zeleno-žute" očekuje težak posao.

- To je lijepo čuti, nije Igora Pamića, trenera Istre 1961, previše uzbudio učinak današnjeg protivnika.
- Mene njihova serija ne zabrinjava, čak sam i zadovoljan kad je jedna takva serija na strani protivnika jer uvijek je vrijeme za prvi poraz pa zašto im ga baš mi ne bi nanijeli u zadnjem ovogodišnjem kolu. Ne prijetimo se, dapače.

Splićani su vrlo tvrdi, dobri, ali ne i neranjivi. Jedna su od nezgodnijih momčadi u ligi jer mogu biti atraktivni, a mogu biti i tvrdi. Imaju trenera koji, bez obzira na njihovu kvalitetu, sigurno neće sjati od sreće ako osvoje bod s rezultatom 4:4 i ja to silno respektiram.

No, premda to nama ništa ne znači jer ćemo i s time danas morati dati svoj maksimum, mi smo ih zadnji pobijedili i to im je sigurno u glavama. Usto, mi imamo jednu zanesenost, elan, pozitivu u momčadi nakon ovih sjajnih zadnjih rezultata da se ja više bojim terena nego Splita.

Nas teren doma "ubija" i morat ćemo dobro promisliti hoćemo li igrati napadački ili čak pomalo i kukavički pa pokušati na "šegariju" dobiti utakmicu. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter