Pamić: Vidio sam par igrača koji su mi zanimljivi

Igor Pamić i Elvis Peršić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić i Elvis Peršić (D. MEMEDOVIĆ)

Testiranje brzine na pomoćnom igralištu "Drosine", dva treninga na štinjanskom "Fortinu" i utakmica na istoj lokaciji u kojoj su bili osnaženi s juniorima Istre 1961, trodnevni je program koji je ostao iza nogometaša pristiglih na probu u Pulu.

Cilj je bio samo jedan, pokazati se u najboljem svjetlu pred pronicljivim okom trenera Igora Pamića i na taj ga način natjerati da u "zeleno-žutoj" svlačionici pronađe poneko slobodno mjesto. Skupina koja se u ponedjeljak s istom željom upustila u borbu sa štopericom u ruci kondicijskog trenera Elvisa Peršića brojala je 13 igrača, dan kasnije ta je brojka uvećana za još četvoricu, a sad nam preostaje da pričekamo kako bismo vidjeli tko će od njih biti samo jedan u nizu prolaznika, a tko će dočekati kraj tjedna i tako podignuti vrijednosti svojih akcija usmjerenih k želji da postane punopravni član pulskog prvoligaša.

- Vidio sam puno dobrih, ali i loših stvari, priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - U skupini koja je na probi ima interesantnih igrača, ali isto tako i onih koji nemaju onu potrebnu klasu te nam u ovom trenutku ne bi bili od pomoći, no mislim da ne bi bilo korektno prema dečkima da iziđem s imenima prije nego što to njima osobno priopćim.

Odradili smo dva treninga, odigrali međusobnu utakmicu i imao sam dovoljno vremena da vidim sve što me zanimalo i donesem konačnu odluku o većini. Nema se tu što previše odugovlačiti, vremena nema puno i morao sam brzo reagirati jer već u ponedjeljak krećemo s pripremama za novu sezonu.

Drugim riječima, tko se ne pojavi na današnjem treningu, taj se može smatrati bivšim, dok je za onog koji i danas bude navratio na "Drosinu" Paminjo zaključio da ima "ono nešto" što bi mu možda, prije ili kasnije, moglo koristiti te sad želi na miru, kad se gužva malo raščistila, obratiti pažnju na neke sitnice. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter