Pamić: Vidi se da postajemo momčad

Može donijeti prevagu - Marin Matoš (D. MEMEDOVIĆ)
Može donijeti prevagu - Marin Matoš (D. MEMEDOVIĆ)

Nedjeljnim susretima zaključeno je sedmo kolo Prve HNL i sad u domaćem prvenstvu slijedi dvotjedna stanka tijekom koje će svjetla pozornice obasjavati hrvatske reprezentativce. Dok travnjak Istre 1961 bude domaćin članovima izabrane vrste, "zeleno-žuti" neće ljenčariti, štoviše. Trener Igor Pamić iskoristio je činjenicu da su domaći ogled protiv Osijeka odigrali u petak te je po njegovom okončanju svojim pulenima dao slobodno do jučer u 18 sati kad su se morali pojaviti na "pulskoj bombonijeri", gdje su jutros odradili i prvi trening u sklopu svojevrsnih mini-priprema koje Paminjo planira obaviti tijekom ove stanke.

- To što je okupljanje bilo jučer ne znači da ja ne vjerujem mojim igračima, ali želio sam se osigurati da već danas krenemo punom parom. Od početka priprema dečki nisu bili doma, držao sam ih u Puli dosta tvrdo i sigurno su se sada malo ispuhali, dali si oduška. Stoga sam želio da se jučer vrate, malo odmore i naspavaju te spremni dođu na trening. Tjedan što je pred nama bit će naporan i žestok, svaki dan dva treninga, u subotu prijateljska utakmica s Goricom i treba to izdržati - rekao je trener Istre 1961, osvrnuvši se i na prijelazni rok koji, službeno, završava danas. - Kako stoje stvari, ono što smo imali imamo i dalje, i u kadru i na računu. Ništa se značajnije nije promijenilo, možda nešto iskrsne u "pet do podne", ali realno za to nema nekih naznaka.

Reprezentativnu pauzu Istra 1961 je dočekala na petoj poziciji na ljestvici gdje predvodi kolonu od četiri momčadi s po osam bodova.

- Zadovoljan sam ostvarenim. Bez obzira što nismo pobijedili ove dvije posljednje utakmice koje smo trebali, protiv Zadra i Osijeka, sve ovo zajedno mi miriše na dobro. Da riješimo te utakmice u svoju korist nedostajala nam je individualna kvaliteta, ali nismo odigrali loše. Nije to bilo bajno, ali bili smo bolji takmac na oba dvoboja i uvjeren sam da ćemo u sljedećim mjesecima, kad budem mogao računati na igrače koji su mi sad bili izvan kadra, ovakve utakmice pobjeđivati. Ima nešto što me jako veseli, a to je da se vidi da postajemo momčad. Protiv Osijeka smo, ako ne računamo onu kardinalnu individualnu pogrešku Woona, s puno novih igrača koji su stigli u ovom prijelaznom roku cijelu utakmicu djelovali taktički jako dobro. Obrana je odlično funkcionirala i ostavili smo Osijek bez ijedne situacija da nam ozbiljnije zaprijeti, dok smo se u fazi napada trudili i radili koliko je to u ovom trenutku bilo u našoj moći, a za nešto više trebali su nam razigraniji Matoš i Tomić, igrači koji svojom kvalitetom mogu donijeti prevagu. Vidljivo je da se oni nalaze u takvoj fazi da hoće povući, ali jednostavno ne mogu i to nam je falilo da ovu utakmicu riješimo u svoju korist. Ali i bez toga mi smo izgledali kao momčad, puno ranije nego što sam to očekivao. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter