Pamić: Veliki sam optimist i očekujem sva 3 boda

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Drugi put u ovoj sezoni odmjerili su snage nogometaši Istre 1961 i Dinama i drugi put su "modri" slavili s 3:1. No, konačni rezultat jedino je što može povezati ove dvije utakmice koje su na terenu donijele sasvim oprečne scenarije.

Naime, posljednjeg dana kolovoza igrači Dinama su u Maksimiru već početkom nastavka imali tri koraka prednosti i potom mirno čekali posljednji sudački zvižduk kojeg je preduhitrio Tomislav Havojić, strijelac počasnog pogotka za "zeleno-žute".

U četvrtak na "Drosini" Istra 1961 povela je "bombom" Slavka Blagojevića u 12. minuti, deset minuta kasnije Beqiraj je vratio stvari na početak i do 70. minute ostalo je 1:1, a onda je u samo pet minuta Čop s dva gola razriješio sve dileme.

Po okončanju susreta trener Istre 1961 Igor Pamić rekao je da nema što da zamjeri svojim pulenima, a mišljenje nije promijenio ni kad su mu se nakon prospavane noći malo slegnuli dojmovi.

Svaki poraz boli pa tako i ovaj protiv Dinama. No, donio je on i nekoliko dobrih stvari, jer je nekoliko igrača pokazalo da se na njih može računati čak i ako zaigraju na pozicijama koje im nisu bliske, a i rekonvalescenti su potvrdili da se vraćaju u željenu formu.

- Blagojević je praktički imao odrađen trkački dio priprema, radio je na terapijama kod Peharca, a usto je, kako ja to volim reći, "životinja". On će sve istrpjeti, fizički je besprijekoran i izdržao je odlično 90 minuta.

Nije možda bio u optimalnom izdanju, u par navrata je ispao zbog prevelike želje, ali zadovoljan sam s njim - istaknuo je Pamić. - Radonjića, Horvata i Franjića sam ubacio u nastavku jer sam želio pobijediti. Nitko mi nije mogao garantirati da ću s početnom postavom izdržati 90 minuta i htio sam pokušati s iznenađenjem, da možda postignemo taj pogodak.

Bili smo blizu tome i da je Kramarić ono zabio glavom kod 1:1 vjerojatno bi se priča drugačije odvijala. No, nije se ostvarilo, a s druge strane normalno je da nam je obrana pala jer se Radonjić nije vraćao, a Franjić i Horvat nisu u optimalnom izdanju.

Bili smo nešto bolji u napadu, ali zato su se otvorile rupe otraga, postali smo dekoncentrirani, ali ne zamjeram nikome ništa jer nema garancije da sam bilo koga drugog ubacio da bi bolje bilo.

- Kramarić je igrao dosta dobro, pogotovo u fazi obrane, a bio je solidan i prema naprijed, no bio sam primoran zamijeniti ga. Pohvalio bih i Havojića koji je fantastično odigrao desnog bočnog u prvom dijelu, a ono što je bilo dobro, bez obzira na neprilično skandiranje, bila je podrška iz gledališta - naglasio je Pamić.

- Iako smo gubili, atmosfera je bila pozitivna svih 90 minuta, navijalo se i volio bih da tako ostane. Nadam se da ćemo se u sljedećim prezentacijama našoj publici koja nas vjerno i zdušno prati odužiti na jedan bolji način, osvajanjem bodova.

Nećemo možda moći garantirati puno bolje prezentacije u početku, ali ipak ćemo biti na boljem nivou. Na kraju krajeva, igrat ćemo i protiv slabijih momčadi nego što je Dinamo, a mi ćemo biti sve bolji i bolji.

Mi smo u tako lošem stanju da je ovo bio naš maksimum i ja ne bježim od toga, a ne zavaravam se da ćemo protiv Dragovoljca puno bolje izgledati. Mogu samo neki igrači biti još fizički nemoćniji, ali nikako nisam pesimist, štoviše veliki sam optimist i očekujem tri boda, lagao bih da bilo što drugo kažem, rekao je Igor Pamić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter