Pamić: Utakmicu će početi zdravi igrači

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Opterećeni bremenom zdravstvenih i nekih drugih problema, nogometaši Istre 1961 jučer su krenuli put Osijeka gdje ih danas, s početkom u 19 sati, očekuje susret četvrtog prvenstvenog kola. U kolikoj se nedoumici nalazi trener Igor Pamić što se tiče početnog sastava s kojim će istrčati u Gradskom vrtu, najbolje može potvrditi činjenica da je za danas zakazao još jedan trening nakon kojeg će odlučiti s kojom će se momčadi suprotstaviti Osječanima.

Heister, Đurić, Pavlović i Salanović čine četvorku koja posljednjih dana zbog zdravstvenih tegoba nije trenirala, Zlomislić je bio odsutan zbog smrtnog slučaja u obitelji, Vuković i Vukman i dalje su van stroja, dok se golmanska kolonija svela na samo jedno raspoloživo ime, iskusnog Vanju Ivešu, jer je Igor Lovrić suspendiran, a Ivan Brkić bolestan.

- U problemima smo, nemamo što kriti, ali bez obzira na ime i prezime, utakmicu će početi samo zdravi igrači, definitivno - decidiran je bio Igor Pamić, trener Istre 1961. - Bilo bi šteta kad ne bih mogao računati samo na jednog od upitnih, jer su to igrači koji su mi u ovom trenutku možda i u najboljoj formi, no u ovom dijelu sezone ne možemo riskirati da zbog jedne utakmice izgubimo igrača na duže vrijeme, a s druge strane ima dečki koji su prošli pripreme i čekaju svoju šansu.

Ako bi se htjeli poigrati prognozera, od momčadi koja je nadjačala Hajduk današnjem nastupu najudaljeniji je onaj koji je trenutno u najboljoj formi, Marcel Heister, dok bi se ostatak nekako mogao "pokrpati".

- Pavlović često ima zdravstvenih problema i ovo što ga je sada mučilo trebalo bi proći za jedan dan, nadam se samo da mu se stanje neće pogoršati nakon dugog puta i sjedenja u autobusu jer je napokon odigrao jednu pravu utakmicu, u taktičkom dijelu savršenu u drugom poluvremenu. Đurić je pokazao da je to - to i mislim da će svakako zaigrati, isto kao i Zlomislić na kojem sam vidio da smrtni slučaj ne bi trebalo utjecati na njegovu prezentaciju u Osijeku.

No, moram napomenuti da je Grković protiv Hajduka bio više nego solidan i to je dobra vijest jer nam se na osnovu njegove prezentacije otvara mogućnost da zaigramo s dva zadnja vezna koji imaju i duel i skok igru te onda eventualno Đurića gurnemo u određenom dijelu utakmice prema naprijed. Što se tiče Heistera, bit će to vrlo delikatna odluka i trebat ćemo dobro razmisliti - istaknuo je Pamić, osvrnuvši se malo i na golmane. - Brkić je bolestan od Hajduka, valjda ga je ulovio propuh na klupi. Nadam se da će ozdraviti, ali ako nije za pet dana, sumnjam da će nakon šest. Upozoravao sam da s golmanima trebamo biti oprezni, no dogodilo se to što se dogodilo i što da ja sada radim. Takva je situacija, i ovako moramo tražiti rješenje za golmana, a sada ga moramo naći pod hitno.

Neigranje Heistera bio bi veliki gubitak jer je lijeva strana u tri dosadašnja kola bila "zeleno-žuti" forte. - Eventualni izostanak Heistera trebao je nadomjestiti Salanović, no budući da je i on upitan, razmišljam da postavim Mišića na lijevo krilo. Puno je kombinacija, možda čak zaigramo s trojicom u zadnjoj liniji, nikad se ne zna, ili sa Zlomislićem kao liberom ispred dvojice stopera. Što se tiče vrška napada, Nikolić mi je u prvom planu. Osim borbenosti od njega zasad nismo dobili previše, ali nekada nekog treba istrpjeti i bio bih zadovoljan kad bi Nikolić danas ponovio izdanje kakvo je imao u drugom poluvremenu protiv Lokomotive, kad je bio pokretljiv i u kontaktu s loptom, a manje je tražio dubinu - naglasio je Pamić.

- Kako Osijek igra s dvije špice, morat ćemo nešto drugačije igrati fazu obrane, što ne znači da ćemo se potpuno prilagoditi domaćinu. Smatram da njihove okomite lopte možemo neutralizirati sa zadnjim veznim te očekujem prevlast na sredini terena i sigurnost u posjedu lopte. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter