Pamić uoči Dinama: Planirat ću samo prvih 45 minuta

Grinta radi čuda - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Grinta radi čuda - Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Kratka, nikad kraća zimska prvenstvena stanka bliži se kraju. Nogometaši Istre 1961 sad već mogu "paliti motore", krenuti sa zagrijavanjem za sutrašnji susret koji će ujedno otvoriti i proljetnu polusezonu Prve HNL.

Suparnik je najteži mogući. Sutra na "Drosinu" stiže Dinamo - riječ je o odgođenoj utakmici 17. kola Prve HNL, koja počinje u 17 sati.

- Stanje nije idealno, ali pred nama je najlakša utakmica. Koga god postavim na travnjak, neću pogriješiti, u šaljivom je tonu trener "zeleno-žutih" Igor Pamić otvorio prvu konferenciju za novinare u nastavku prvenstva.

- Mislim da nikad u karijeri nisam imao ovoliko pegule u pripremnom razdoblju koje je, pak, bilo najkraće dosad. Međutim, tješi me podatak da kad god smo imali alarmantnu situaciju na igračkom planu, odgovorili smo pozitivno, pa se nadam da će i sutra biti tako.

Previše će kvalitetnih igrača, vrlo značajnih karika u pulskom lancu, biti izvan susreta da se to ne bi osjetilo na igri. Ne tražim alibi i ovoga trenutka još nisam odlučio kojih ću jedanaest poslati na teren od prve minute, ali znam samo da će to biti jedanaest spremnih igrača. Neću se kockati s nespremnima. Ovoga trenutka imam tri taktičke varijante u glavi i tri postave, tako da, iskreno, nisam još odlučio kako ćemo otvoriti susret.

Moramo biti realni i reći da smo mi protekle jeseni naprijed imali četvoricu igrača koji su predstavljali veliku opasnost za svaku obranu. To su bili Radonjić, Križman, Jo i Franjić. Sutra protiv Dinama nijedan neće početi susret. Jo ne može igrati zbog žutih kartona, Križman je otišao u Južnu Koreju, Franjić je tek u ponedjeljak odradio prvi taktički trening sa suigračima, tako da će moći zaigrati samo Radonjić, kojem će današnji biti ujedno i četvrti trening s momčadi. Stoga će vjerojatno u igru ući tijekom susreta.

Dinamo je naša najkvalitetnija momčad i sigurno će sutra diktirati ritam igre. Ne želim izjaviti da se idemo nametnuti suparniku, kao što je moj kolega Jurčić izjavio uoči gostovanja u Madridu kod Reala, pa je već u 28. minuti bilo 4:0.

Međutim, mi smo ti koji ćemo nastojati birati na koji ćemo se način braniti i u kojem trenutku. Zapravo, ovo je susret u kojem ću planirati samo prvih 45 minuta. Nakon toga ćemo u pauzi pripremiti taktiku za nastavak susreta. Dakle, prvi nam je zadatak spriječiti Dinamo da riješi pitanje pobjednika u prvih 45 minuta, veli Pamić.

Prodaja i zamjena ulaznica

Kupovinu i zamjenu ulaznica za sutrašnji susret s Dinamom svi zainteresirani mogu obaviti na glavnoj blagajni pored stadiona danas od 13 do 16 sati i sutra od 10 do 12 sati, a ulaznice će se moći kupiti i sutra od 14 sati. Cijene ulaznica su 70 kuna za zapad, 50 istok, 40 jug i 20 sjever. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter