Pamić uoči derbija: Želim se manje nervirati od Keka

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Večeras je vrijeme za feštu. Nogometnu. Na "Drosini" s početkom u, za domaći nogomet kasnih, 20 sati na rasporedu će biti 33. ogled pulskog i riječkog prvoligaša. U susretu 31. kola Prve HNL sedmoplasirana Istra 1961 ugošćuje četvrtu Rijeku.

Puljani jure šesto mjesto kojim bi ostvarili najbolji rezultat u povijesti pulskog prvoligaša, dok gosti traže izlaz u Europu, za što im treba osvajanje trećeg ili četvrtog mjesta, ovisno o tome koja će momčad između Lokomotive i Hajduka podići Rabuzinovo Sunce. No, sve je ovo samo statistika, važno će biti ono što će se dogoditi na travnjaku, ali i oko njega, jer se očekuju ponovno dobro ispunjene tribine "pulske bombonijere", kao i bučna podrška Demona i Armade čijih je 400 do 500 pripadnika najavilo svoj dolazak na južnu tribinu.

U takvom okruženju i akteri derbija susret doživljavaju drugačije nego inače. Potvrdio je to i trener Puljana Igor Pamić pred novinarima dan uoči.

- Veselim se ovoj utakmici. Bit će to pravi dvoboj, prava fešta na tribinama, prava utakmica - rekao je dobro raspoloženi Igor Pamić. - Rekao sam već i medijima i igračima da je ova Rijeka najbolja u posljednjih četiri-pet godina, da su jaki i igrački i imaju kvalitetnog trenera i bit će nam danas pravi suparnik. Zato se veselim, jer ćemo mi točno vidjeti gdje smo ovog trenutka igrajući jednu tako zahtjevnu utakmicu protiv suparnika koji je nedavno bio ravnopravan i Dinamu.

- Riječani su pod vodstvom Keka postali prava natjecateljska momčad puna iskusnih igrača koja je u stanju mijenjati ritam i tijekom same utakmice. No, nisu momčad koja se brani, pa tako ne očekujem niti da će kod nas doći i igrati zatvoreno. Naravno, osim ako ih mi na to ne prisilimo našom dobrom igrom. Uglavnom, čeka nas jako zahtjevan suparnik, ali mi imamo svoj stil igre, imamo kvalitetu i igrat ćemo u pravom ambijentu. Ispunjeni su svi uvjeti za nogometnu feštu, a ja ću još poželjeti da se kolega Kek iznervira više od mene, zaključio je trener pulskog prvoligaša, ujedno i najdugovječniji trener na klupi jednog kluba Prve HNL. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter