Pamić: Unatoč lošoj igri, zasluženo smo pobijedili

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ) 
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ) 

Premda je njegova momčad u Zagrebu stigla do prve ovosezonske pobjede, trener Istre 1961 Igor Pamić nakon ogleda protiv Hrvatskog dragovoljca bio je sve samo ne zadovoljan. Jednostavno, za trenera koji voli "kontrolirani" nogomet nepojmljivo je da njegovi puleni toliko puta "ispadnu" i omoguće protivničkim igračima niz "mrtvih" prilika.

Dijelom zbog loših reakcija Jazvića i Sivonjića, a još više zbog odličnih intervencija Ježine, te pogreške nisu bile kažnjene, ali one se, barem ne u tolikoj mjeri, ne bi smjele događati jednoj momčadi koja sebe naziva ozbiljnom. Ni nakon nekoliko prospavanih noći, "div iz Žminja" nije promijenio mišljenje o predstavi koju su "zeleno-žuti" upriličili u Sigetu.

- Osobno ne volim ovakve utakmice. Volim kad mi lakoćom dolazimo u šanse, ali ne i kad nam protivnik stvori ovoliko zicera - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Hrvatski dragovoljac nam je stvorio više prilika nego svi protivnici tijekom proljeća i u ova dva prva uvodna kola zajedno te nam se ovakva utakmica više nikako ne smije ponoviti. Najviše me boli da su sve njihove prilike bile plod naših katastrofalnih individualnih grešaka. Je li to bio jednostavno takav dan, ne znam, ali spasili su nas samo Bog i Antonijo Ježina.

U poluvremenu je bilo burno u gostujućoj svlačionici, no "jezikova juha" koju je Paminjo podario svojim igračima urodila je plodom i u nastavku su "zeleno-žuti" puno bolje izgledali na terenu.

- Prvo poluvrijeme je bilo "ajme majko", dok smo u nastavku protivnika ostavili bez šansi, osim one kardinalne greške Obšivača kad je fulao loptu, i tu se vidjela ta razlika u kvaliteti. Istina, imali smo poslije i igrača više koji je također diktirao neke stvari, no i do tog isključenja smo kontrolirali igru tako da s time mogu biti zadovoljan.

Na poluvremenu sam išao da "probudim mozak" kod mojih igrača, uspio sam u tome i njihova reakcija u nastavku bila je puno bolja. Da smo na tom nivou bili cijelu utakmicu, sve bi puno ranije riješili i siguran sam da bi na kraju razlika u golovima bila veća, kao što sam također siguran da ovako lošu utakmicu, što se tiče faze obrane, više ne možemo ponoviti, kaže Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter