Pamić: U Koprivnici je presudila taktika

Igrao za momčad - Josiel (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)
Igrao za momčad - Josiel (Ž. HAJDINJAK/CROPIX)

Nekad je pulski prvoligaš zaboravljao na pobjedu čim bi prošao kroz tunel Učku, no danas je to sasvim druga slika, u što su se u ovoj sezoni već mogli uvjeriti nogometaši Hrvatskog dragovoljca (dvaput), Osijeka, Splita, Zadra te sad u subotu i Slaven Belupa.

Čak šest gostujućih pobjeda u prvenstvu sve je samo ne slučajnost, a kako puleni Igora Pamića u zadnje vrijeme igraju na strani može potvrditi i činjenica da su se s četiri zadnja gostovanja kući vratili bogatiji za deset bodova.

Uz pobjede na Stanovima, Sigetu i sad u gradu Vegete, "zeleno-žuti" su remizirali na Kantridi te za poraz na gostovanju ne znaju još od 9. studenog prošle godine, kad su igrali na Poljudu. S obzirom na sve probleme s kojima se trener Igor Pamić u zadnje vrijeme suočava prilikom sastavljanja momčadi, doseg je to koji je više nego zadovoljavajući.

- Jeste li zadovoljni kako je momčad izgledala u Koprivnici?

- Ako ćemo o našoj predstavi, o prezentaciji na terenu, ovoga puta smo taktički bili na najvišem mogućem nivou. Tako smo htjeli igrati i tako smo došli do tri boda, na način na koji smo jedino mogli, kad igraš s deset igrača u oba smjera. Moj primarni cilj u pripremi utakmice je bio pokušati 30 minuta ne primiti gol, što ne znači da smo se mi cijelo to vrijeme htjeli braniti. Željeli smo protivnika držati daleko od gola, ne dati mu sigurnost da kroz igru stvara šanse i držati ga nervoznim.

Znali smo da će, kako utakmica bude odmicala, nervoza u domaćim redovima rasti i to se dogodilo. Na ruku nam je išlo rano vodstvo i loš teren, ali treba naglasiti i naše taktičko izvršavanje zadataka i momčadski duh, činjenica da su svi igrači radili za momčad.

Dovoljno je usporediti Joa protiv Lokomotive i onog u Koprivnici. Zar mislite da se tako uspio spremiti u četiri treninga što ih je odradio između te dvije utakmice? Protiv Lokomotive se nakon 30 minuta nije želio pomaknuti, dok je u Koprivnici trčao "kao manijak".

- Kako je Luka Vučko odigrao prvu utakmicu koju je započeo u startnoj postavi?

- Vučko je bio okidač za tri boda. Dobio je sve zračne dvoboje, bio siguran, preuzimao, postavljao se fantastično i onda je i momčadi bilo lakše igrati, sigurniji smo bili. Vrhunski smo taktički natjerali protivnika da igra preko bokova i onda predvođeni Vučkom odlično rješavali te probleme.

Odlučio sam Budicina staviti desno gdje se puno bolje osjeća, a Vučka u sredinu, da ne bi morao ići van za njihovim napadačima. To je bio najbitniji detalj, uz momčadsku igru, da smo pobijedili, tu je utakmica bila taktički dobivena. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter