Pamić: Trebaju nam istinska pojačanja

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Slobodna nedjelja brzo je prošla i nogometaši Istre 1961 jučer su se pod "punom ratnom opremom" okupili na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", potrpali stvari u automobile i zaputili se prema medulinskom hotelu Koral koji će do 6. veljače i ogleda s Dinamom biti njihov novi dom.

U Medulinu će "zeleno-žuti" narednih 17 dana jesti, spavati i trenirati. Što se tiče odlazaka kući preko nedjelje, što je bilo navedeno kao jedna od mogućnosti kad se radio plan i program priprema, od te opcije izgleda ipak neće biti ništa.

"Mi smo u karanteni do utakmice s Dinamom, bez dana pauze što se tiče obaveza i tijekom tog perioda radit ćemo uglavnom dvaput dnevno s puno utakmica. Krenut ćemo danas protiv Slaven Belupa u Rovinjskom Selu s početkom u 15.30 sati, a dogovorili smo i za sutra utakmicu u Rovinju protiv tamošnjeg trećeligaša, vjerojatno u 16.30 sati. U subotu je potvrđen Osijek, a još tražimo protivnika za petak i nedjelju i to bi bilo to za ovaj tjedan, kaže Pamić.

Uz traženje protivnika, u pulskom prvoligašu traži se još poneki igrač koji bi popunio deficitarne pozicije u momčadi. Preciznije rečeno, desni bek, stoper i napadač

- Bio bi to idealan scenarij, da pronađemo još jednog desnog bočnog, stopera i napadača, ali pritom mislim na igrače koji neće biti samo prinove, nego istinska pojačanja - nadovezao se Pamić.

- Što se tiče stopera, tu smo se pojačali s Lukom Vučkom koji je pravi igrač i čija kvaliteta nije sporna. Istina, on još nije spreman, mora skinuti i nekoliko kilograma te se nadam da ćemo ga brzo dovesti u red kako bi što prije mogao konkurirati za momčad.

No, s njim smo još uvijek na tri stopera i tražimo još jedno rješenje, jer smatram da bi četiri bio optimalan broj u odnosu na situaciju i utakmice koje nas čekaju na proljeće. Nadam se da ćemo to već danas riješiti s jednim imenom koje bi mene jako zadovoljilo.

Premda ga je iznenadni odlazak Marija Barića poprilično iznenadio i razljutio, Paminjova prva reakcija je bila da neće dovoditi novog desnog bočnog, već će priliku dobiti Kenan Hadžić. No, izgleda da su se i tu neke stvari promijenile

- Na desnom boku je neupitan Ivor Horvat. On je pravi igrač, ali Horvat je imao pauzu praktički godinu i pol dana i u zgusnutom programu koji nas očekuje na njega nećemo moći računati na svim utakmicama. Toga smo svjesni i mi tu jednostavno moramo naći rješenje, a u ovom trenutku na toj poziciji nema nekog kvalitetnog igrača na tržištu koji bi mene zadovoljio.

Imamo mogućnost dovesti jednog Portugalca, ali pogledao sam neke snimke i to što sam vidio nije me se baš dojmilo - istaknuo je Pamić. - Ako ništa ne nađemo riskirat ćemo s Hadžićem, s tim da ću od njega tražiti maksimalnu koncentraciju, puno ću s njime pričati i raditi da bi popravio neke taktičke stvari. Fazu napada još možemo i tolerirati, ali faza obrane mora funkcionirati kao švicarski sat, a on mi baš u tom segmentu ne štima.

Jednostavno, Hadžić taktički pokazuje velike nedostatke, ima dosta toga, ali dosta mu toga i fali. Na taktičkim treninzima to ne djeluje dobro i bilo bi idealno kad bi on s nama trenirao narednih šest mjeseci i igrao na posudbi u Rovinju kako bi se još malo usavršio, a mi za taj period našli neko bolje rješenje. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter