Pamić traži stopera i desnog beka

Trener Istre 1961 traži stopera i desnog beka (R. Goršić/CROPIX)
Trener Istre 1961 traži stopera i desnog beka (R. Goršić/CROPIX)

Nogometaše Istre 1961 još 25 dana dijeli od sraza s Dinamom, odgođenog susreta 17. kola Prve HNL kojim će "zeleno-žuti" krenuti u nastavak sezone.

Zimske pripreme su se već zahuktale, trener Igor Pamić svoje je pulene jučer razveselio i prvim slobodnim danom, no već danas kreće nastavak "torture". Vremena je malo, posla za napraviti puno i stoga vremena za odmor nema previše.

Red utega, red trčanja i red lopte, pa onda opet ispočetka, menu je koji ovih dana glavni kuhar servira na "Drosini" i u Medulinu, no na vidiku je i desert koji svi jedva čekaju, prijateljske utakmice. Ona jedna koju je Istra 1961 dosad odigrala, protiv juniora Lokomotive, praktički se i ne broji, jer je Paminju poslužila da brže-bolje detektira da li su igrači na probi materijal od kojeg se može skrojiti odijelo dovoljno dobro za Prvu HNL, ili će trebati zaviriti u neke druge izloge.

Sad dolazi ono pravo, najprije za početak nešto lakši zalogaj u vidu Agencije Umag (15. siječnja), potom dva prvoligaška dvoboja, sa Slaven Belupom (21. siječnja) i Osijekom (25. siječnja), zatim generalka s Pomorcem (29. siječnja), a dogovoren je i ogled protiv slovenskog prvoligaša Kopra (1. veljače). Ono što se užurbano traži je protivnik s kojim će odmjeriti snage 18. siječnja, a "div iz Žminja" bi rado da u posljednja dva tjedna priprema pronađe još poneki klub voljan da im se suprotstavi.

Što se tiče igračkog kadra, okosnica momčadi je, barem zasad, ostala na okupu. U prvom dijelu sezone Paminjo je koristio usluge 27 igrača, od kojih su sedmorica što su najviše vremena proveli na terenu još uvijek stanari "zeleno-žute" svlačionice, a to su Obšivač, Blagojević, Batarelo, Budicin, Woon, Ježina i Jo.

Trebat će osnažiti redove Istre 1961, a zasad je na "Drosinu" pristiglo samo jedno novo lice, Mirko Kramarić. Sigurnom okladom doimao se i Mario Barić koji je trebao "pokrpati" prazninu na desnom boku, no zapelo je na papirologiji i ako ona ne bude riješena do srijede, od njegovog angažmana neće biti ništa.

Kao pojačanje može se tretirati i Igor Lovrić koji je u prosincu napokon potpisao ugovor, ali i zdravi Oliver Petrak koji još uvijek čeka svoj debi u "zeleno-žutom" dresu. Usto, tu su i trojica igrača na probi koji su prošli prvi filter i od kojih se u ovom trenutku najkvalitetnijim čini 21-godišnji Slovak Jakub Hronec, ne samo zato što je dvije godine stariji i samim tim iskusniji od preostale dvojice, nego i stoga što se po svemu prikazanom pokazao kao odlična solucija za taj deficitarni desni bok.

Crnogorac Božidar Janjušević došao je, poput Radonjića ljetos, s nekoliko kilograma viška, ali oni ga nisu spriječili da na terenu prikaže cijelu paletu nepredvidljivih driblinga i odličnu lijevu nogu, dok Slavonac Miran Horvat plijeni brzinom i inteligentnim potezima u veznom redu, njegovom primarnom mjestu djelovanja.

Što u ovom trenutku još treba Istri 1961? Grafovom ozljedom potraga za stoperom postala je neminovnost, a ne bi bilo zgorega dovesti ni dvojicu igrača koji bi mogli kvalitetno pokriti centralnu poziciju u zadnjoj liniji u kojoj "zeleno-žuti" u ovom trenutku imaju samo tandem najiskusnijih, Budicina i Čaglja. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter