Pamić: To nije bilo dijeljenje pravde, već nepravde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proveo je zacijelo besanu noć Igor Pamić nakon prvog polufinalnog susreta Kupa Hrvatske na Kantridi. Ne toliko zbog rezultata (1:2), koji je priželjkivano "aktivan", koliko zbog suđenja.

Onako vruć nakon susreta iznio je odmah domaćinima svoje "argumente" i potom radije eskivirao dolazak pred novinare. Dan kasnije na "Drosini" na susret s novinarima trener Istre 1961 stigao je prividno dobro raspoložen, iako je iznutra još uvijek "kuhao".

- Ovo je polufinale Kupa, igrali smo u sjajnoj atmosferi na Kantridi, gdje ja uvijek volim igrati, ali se, nažalost, pokazalo da nam se jednostavno nije dopustilo igrati. Ono što je napravila sudačka trojka u prvom polufinalnom susretu nije bilo dijeljenje pravde, već dijeljenje nepravde.

Ne želim previše razglabati o sucima, već ću samo dodati da njima sigurno nije samima palo na pamet da onako sude, rekao je u uvodu Igor Pamić.

Ipak, teško je bilo ne nastaviti priču o splitskoj sudačkoj trojci, posebno jer su direktno utjecali na pulsku igru.

- Optužuju me da sam igrao "bunker"? Igrali smo onoliko napadački koliko su nam suci dopustili da igramo. Do gola smo stajali visoko i nakon što je Rijeka postigla drugi gol smo također bez problema izlazili na domaću polovicu i prijetili. Trebalo bi se onda upitati zašto u međuvremenu nismo mogli izaći? Da je svirano samo pola faulova na našim napadačima, Radonjiću i Jou, mi bismo izgledali sasvim drugačije.

Imali bismo vremena da se odmorimo, dignemo od našeg gola i stvorimo dodatni pritisak na njihovu obranu. Ovako nam to nisu dopustili i stalno se igralo na našoj polovici. Ma, volio bih vidjeti kako bi se susret odvijao da smo imali normalne uvjete za igru. Iskreno, ne znam kako bih ja reagirao kao igrač da su onako startali na mene kao na moje napadače.

Danas sam ipak smireniji i iskusniji pa sam ja morao smirivati svoje igrače da ne reagiraju i ne dobiju kartone. A bili su vrlo blizu, jer su "pukli", rekao je Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter