Pamić: Taktički smo bili na vrhunskoj razini

Prvo ime pulskog proljeća - Slavko Blagojević (M. ANGELINI)
Prvo ime pulskog proljeća - Slavko Blagojević (M. ANGELINI)

Nikad nisu nogometaši Istre 1961 bili bliže da se prvi put otkad nastupaju u Prvoj HNL s tri boda vrate iz Koprivnice. Imali su "zeleno-žuti" sve u svojim nogama, odlično odgovorili na početne napade "farmaceuta", kojima je nakon 154 dana "suše" pobjeda bila nasušno potrebna, i sad je samo trebalo njihovu nervozu koja je rasla iz minute u minutu kapitalizirati završnim udarcem.

Međutim, nogomet je još jednom pokazao sve svoje ćudi i draži, nepredvidljivost zbog koje ga i nazivaju "najvažnijom sporednom stvari na svijetu". Jedan vrhunski potez mladog Darija Čanađije poslao je Puljane doma bez boda, i to u trenucima kad se činilo da su im sva tri nadohvat ruke.

- Gledano iz kuta da mi u Koprivnici nismo bili dobri, nego jako dobri, na ovaj poraz mogu gledati jedino kao na čistu pegulu, nešto što nam se ove godine već dosta puta dogodilo, prokomentirao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Odigrali smo jednu od boljih utakmica u gostima otkad ja sjedim na klupi, i to protiv momčadi koja je sve samo ne slaba, bez obzira na seriju negativnih rezultata što ih je imala u posljednje vrijeme. Igrači Slavena bili su silno motivirani i maksimalno napaljeni, što je normalno u takvoj situaciji, ali bili smo i mi. Sve smo imali pod kontrolom, stvorili više šansi od protivnika, lakoćom smo kontrolirali igru, imali veći posjed lopte, ali na kraju ipak izgubili, rekao je Pamić.

Paminjov komentar može značiti samo jedno, a to je da, bez obzira na nesretni poraz, nije nezadovoljan igrom svoje momčadi u Koprivnici.

- Ljut nisam, žalostan jesam. Ne mogu nikako biti ljut na predstavu mojih igrača, koji su u Koprivnici taktički bili vrhunski, ponašali se staloženo, mirno u obrani i bezobrazno u napadu, ali baš mi je zbog tog činjeničnog stanja na terenu žao što smo izgubili.

Ne mogu biti razočaran jer smo dobro igrali, a kao plod dobre igre najčešće dođe i rezultat. Ovoga puta to nije bio slučaj, no to je upravo taj pobjednički mentalitet koji ja stalno spominjem i koji pokušavam usaditi svojim igračima, istaknuo je pulski strateg. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter