Pamić: Svi smo na okupu

Igor Pamić, arhiva (M. ANGELINI)
Igor Pamić, arhiva (M. ANGELINI)

Nevrijeme što je jučer prijepodne pogodilo ove prostore dovelo je do otkazivanja dogovorenog prijateljskog susreta između Istre 1961 i Rovinja, trećeg koji su puleni Igora Pamića trebali odigrati tijekom ovih priprema, nakon odrađenih ogleda s juniorima Lokomotive i Agencijom Umag. Prvo razmišljanje nakon odustajanja od dvoboja između pulskog prvoligaša i rovinjskog trećeligaša bilo je da se on "ugura" 26. siječnja i tako popuni jedina praznina koju Puljani imaju u pripremnom rasporedu, no pojavila se ideja da "zeleno-žuti" i "kanarinci" ranije odmjere snage.

- Postoji mogućnost da se taj susret odigra već danas, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Sve će ovisiti o vremenu, odluku ćemo donijeti danas najkasnije do podne i, ako se bude igralo, susret će započeti u 17 sati.

Takvo se razmišljanje proširilo jučer poslije podne nakon što je Istru obasjalo sunce koje će umnogome pomoći da travnjak na Valbruni opet sliči igralištu, a ne bazenu. Slična je situacija bila i u Medulinu, o "Drosini" bolje da ni ne pričamo, pa je samim tim i druženje "zeleno-žutih" s loptom bila nemoguća misija.

- Od odlazaka igrača još nema ništa, svi smo na okupu, a što se tiče ozlijeđenih igrača, ne radi se ni o čemu ozbiljnom i za dan-dva svi će oni biti spremni da uđu u normalan ritam treninga, kaže trener Igor Pamić.

Ako odlazaka nema, to ne znači da ih neće biti jer su oni naprosto nužnost u besparici koja trenutačno vlada na "Drosini". Bilo bi lijepo da prije nego što netko od igrača napusti redove Istre 1961, u Pulu stigne i neko zvučnije ime, poput Ivana Grafa ili napadača iz Gane, o kojima se priča u posljednje vrijeme.

- Od Grafa neće biti ništa jer po informacijama koje imam on je već potpisao za Zagreb… Što se tiče Ganca, postoji mogućnost da on u Pulu dođe puno brže nego što smo mislili. Imam informacije da se ubrzala procedura oko dobivanja vize i ako se to ostvari, možda stigne već sljedećeg tjedna, ali nemojte me držati za riječ. Riječ je o U-21 reprezentativcu Gane, napadaču kojeg se isplati pogledati, dodaje Pamić.

Jučer je u redove Istre 1961 na probu stigao Ivan Buljubašić. Buljubašić je 23-godišnjak rođen u Splitu kojeg Paminjo želi isprobati na stoperu, premda je u dosadašnjoj karijeri znao zaigrati i na poziciji zadnjeg veznog. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter