Pamić: Steći prednost kako utakmica bude odmicala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred nogometašima Istre 1961 susret je 30. kola Prve HNL, gostovanje kod Slaven Belupa koje je na rasporedu danas s početkom u 19 sati.

Treći je to put u nepunih godinu dana da "zeleno-žuti" stižu u Koprivnicu gdje su u posljednja dva ogleda upisali remi i poraz. Na oproštaju od prošle sezone rezultat je bio 2:2 uz pogotke Križmana i Havojića za Istru 1961, dok su u prvoj utakmici ove sezone odigranoj na strani "zeleno-žuti" poraženi 1:3, a počasni gol za Puljane zabio je Križman.

Kako je krajem listopada na "Drosini" ogled današnjih suparnika okončan bez pogodaka, činjenice govore da bi "farmaceuti" u ovom ogledu trebali biti favoriti, no trenutačna forma oba kluba ukazuje na suprotno.

Naime, "zeleno-žuti" su sa 17 prikupljenih bodova u deset kola četvrta prvoligaška družina ovog proljeća, dok se Slaven Belupo, kao jedini klub koji u 2013. nije upisao pobjedu, nalazi na zadnjem mjestu. Ako tome pridodamo i posljednje jesensko kolo, "farmaceuti" se nalaze u seriji od 11 utakmica bez pobjede i ne treba ni naglašavati s kolikim će imperativom krenuti u današnji dvoboj.

- Taj njihov negativni niz bila mi je baza za pripremu utakmice, jedan vrlo bitan detalj - priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961. Rezultati nisu pravo mjerilo njihove vrijednosti jer Slaven Belupo ima jako dobru momčad, ali što se s njima dešava u posljednje vrijeme ja stvarno ne znam. Štoviše, to nije moj problem i o tome ne želim niti razmišljati, jedino što me zanima je kako se u Pulu vratiti neporažen.

Potvrdu njihove kvalitete donio mi je uzvrat u Kupu kad su oni "razbili" Hajduk u Splitu, a to ne može baš svatko. Pobijediti da, ali "razbiti" ga tako na Poljudu mogu samo dobre momčadi, no uza sve to i mi imamo svoje kvalitete koje nam dozvoljavaju da budemo optimisti pred ovaj ogled.

Pred sutrašnji dvoboj Istra 1961 na prvenstvenoj ljestvici zauzima šestu poziciju s prikupljenih 37 bodova, dok se "farmaceuti" s dva boda manje nalaze dvije stepenice niže.

Nakon niza godina tijekom kojih su se borili za Europu, posljednje loše predstave nogometaša Slaven Belupa doveli su ih u situaciju da četiri kola prije kraja sezone čak i strepe za očuvanje prvoligaškog statusa, što će danas biti samo dodatni pritisak za domaću momčad.

- Premda mislim da je tu sve već riješeno, mi još nismo matematički osigurali ostanak, a oni su u još goroj situaciji i to bi za nas mogla biti otežavajuća okolnost. Usto, pet mjeseci su bez pobjede i silno su motivirani da je danas ostvare, no problem leži u činjenici da smo i mi motivirani da ih u tome onemogućimo - istaknuo je Paminjo.

- Slaven ne izgleda tako loše, jedino što ima velike amplitude u igri, od odličnog do lošeg, što je i normalno za momčad koja je u seriji loših rezultata. Promjenom trenera dobili su disciplinu u igri, a što se to nije očitovalo i na rezultatu dijelom leži i u činjenici da su u zadnje vrijeme imali težak raspored.

Oni će sigurno krenuti žestoko od samog početka, tu sumnje nema. Slaven je domaćinska momčad koja je navikla na svom terenu imati inicijativu i stoga će biti važno izdržati taj njihov početni pritisak. Ako u tome uspijemo, kako utakmica bude odmicala mi ćemo biti u prednosti.  (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter