Pamić: Startna bojazan prerasla u borbu za Europu

Igor Pamić prima čestitke od Đina Radolovića i ostalih članova stručnog stožera (M. ANGELINI)
Igor Pamić prima čestitke od Đina Radolovića i ostalih članova stručnog stožera (M. ANGELINI)

Minimalnim, ali bezbolnim subotnjim porazom u Zadru, jer šesto je mjesto bilo već ranije osigurano, nogometaši Istre 1961 zaključili su svoju najbolju sezonu u povijesti kluba. Zapravo, i najbolju sezonu u povijesti pulskog nogometa, jer šesto mjesto u Ligi 10 uz nastup u polufinalu Kupa Hrvatske ostvarenje je kakvo dosad nijedan pulski nogometni klub nije ostvario.

Sad seniorskom pogonu, jer ostali su i dalje aktivni, slijedi kratkotrajna stanka do 9. lipnja za kad je trener Igor Pamić zakazao prozivku, a do toga će trenutka u prvom planu biti "pulski mercato". Iz dana u dan navijači pulskog prvoligaša iščekivat će vijesti o dolasku ili odlasku nekog igrača, a na "Drosini" su već ranije najavili da ovoga puta gro posla žele obaviti već ovoga tjedna. Detaljnije o svemu ovome potražili smo od prvog čovjeka struke pulskog kluba, trenera Igora Pamića.

Kako dan kasnije ocjenjujete nastup u Zadru kojim ste zaključili sezonu?

- Izgubili smo na Stanovima od suparnika kojem je pobjeda bila neophodna za ostanak, ali mogu reći da smo se od sezone oprostili na dostojanstven, zapravo fantastičan način s obzirom na sve - rekao je trener Pamić.

- Prvenstveno zbog naših navijača, "Demona" koji nisu žalili truda i sredstava da i ovoga puta budu uz momčad. Navijali su tako pozitivno, tako sjajno da su nakon susreta dobili samo pohvale sa svih strana, posebno od domaćina koji nam zavidi na ovakvim navijačima. Stvorili su sjajnu, navijačku atmosferu i žao mi je što im se nismo odužili pobjedom. A mogli smo. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter